Selskapet Visma har kjøpt opp Finale Systemer AS. Dette melder de to selskapene i en pressemelding, torsdag.

Administrerende direktør og gründer for Finale AS, sier i pressemeldingen at å bli en del av Visma vil gi Finale Systemer nye muligheter i markedet og ytterligere kompetanse.

- Finale Systemer vil bli tilført nye ideer og derigjennom nye måter å løse fremtidige utfordringer på. Alle svar på våre strategiske tanker og planer for framtida er innfridd gjennom dette salget til Visma.

Ansatte på Skjervøy

Simonsen er opprinnelig fra Årviksand i Skjervøy. Finale Systemer AS har også to ansatte basert på Skjervøy.

Finale Systemer leverer blant annet systemet Finale Årsoppgjør til norsk regnskapsbransje og regnskapsavdelinger i større selskap. Årlig introduseres endringer i skatte- og regnskapsregler, og selskapet sørger for å holde regnskapsbransjen oppdatert med gjeldende lover og regler gjennom systematisert produktutvikling, informasjon og opplæring.

– Oppkjøpet av Finale Systemer er en viktig del av Vismas satsing for økt effektivisering og automatisering av virksomhetsprosesser for regnskapsbransjen i Norge, og kompletterer Visma som ledende leverandør av løsninger for regnskap og økonomi. Vi har stor tro på mulighetene dette gir regnskapsbransjen, og ser frem til den verdiøkning det vil gi våre nåværende og fremtidige kunder, sier administrerende direktør i Visma, Øystein Moan.

Felles kunder

I følge pressemeldingen er 70 prosent av Finales kunder er også Visma-kunder og fokus vil være på å sørge for å gi felles kunder enda bedre integrasjoner mellom systemene. Finales kunnskap på området vil også være sentral i utviklingen av nye produkter og tjenester, herunder Vismas satsning på skybaserte årsoppgjørsystemer.

– Markedet for årsoppgjørsystemer står foran en nødvendig transisjon til skybaserte løsninger, som vil kreve fokusert utviklingsaktivitet også i konkurranse med utenlandske aktører. Visma vil kunne bidra med teknologi, kapital og sin innarbeidede Visma.net produktfamilie for å sikre at viktige SaaS-løsninger for bransjen fortsatt utvikles på norske premisser og for norske forhold.

Om Finale Systemer AS:

  • Finale Systemer AS ble etablert i 1988, og er landets ledende leverandør av programvare for regnskapsrapportering og ligningsoppgaver og har tilhørende høy kompetanse innen regnskaps- og skatteregler.

  • Omlag 6.300 revisorer og regnskapsførere bruker Finale Årsoppgjør og gjennomfører hvert år mer enn 130.000 årsoppgjør.

  • Kontinuerlig kundedrevet utvikling og vedlikehold er en av de viktigste forutsetningene for at så mange har valgt selskapet som sin samarbeidspartner og leverandør av årsoppgjørs- og skatteregnskapssystem.