– Vi har fått mange henvendelser fra folk i disse områdene, og vi vet at dette er ønskelig. Det er en gledens dag for oss dette, sier ordfører i Kvænangen kommune, Jan Helge Jensen.

45 aksesser

I en pressemelding fra Troms fylkeskommune opplyses det om at fylkesråd for næring, kultur og helse, Line Miriam Sandberg (FrP) innstiller på å gi kommunen 1,5 millioner kroner til bygging av høykapasitets bredbåndsnett.

Dette i området Kviteberg, Storeng og Burfjorddalen.

– Utbyggingen vil legge til rette for at Kvænangen fremstår som attraktiv i forhold til bosetting og næringsvirksomhet, opplyser Sandberg.

Utbyggingsområdet er relativt nært kommunesenteret, og vil gi 45 aksesser et tilbud om bredbånd.

Bidraget fra Troms fylkeskommune vil utgjøre 50 prosent av utbyggingskostnadene, mens resten skal dekkes av kommunen.

– Vi har ventet

IT-sjef i kommunen og beboer på Kviteberg, Jim Hansen sier folk i disse områdene har ventet på dette.

– Hvis det blir realitet er det jo den beste julegaven vi kan få, sier han.

Han forteller at endel husstander på Kviteberg til en viss grad har internett etter at han selv tok saken i egne hender og bygget ut trådløst bredbånd i 2004.

– Men egentlig har vi ingenting. TV-dekningen og mobildekningen er i tillegg svært dårlig, forteller han.

I Kaasendalen er i følge Hansen allerede noen husstander med bredbånd.

– Men de nye husene får ikke bredbånd og ikke fasttelefoni fordi Telenor ikke har kapasitet mer på linja.

– Fullbyrdet

Jan Helge Jensen forteller at både han, andre politikere og administrasjonen nå skal jobbe intenst og målrettet for å få en rask realisering.

– Jeg håper det vil gå igjennom hos fylkesrådet. Men med at hun innstiller positivt, tyder jo alt på at sjansene er store.

Dersom Storeng, Kviteberg og Burfjorddalen får dette tilbudet, anser ordføreren bredbåndsutbyggingen i kommunen som fullbyrdet. Deler av Ytre Kvænangen må forbli uten.

– Spildra har jo fått ganske god dekning. Men andre ytre deler, for eksempel i Reinfjord er dette vanskelig å få til. Vi må prioritere plasser der det bor folk og der det er muligheter for å bygge ut, sier han.