- De er fasitsvaret på hvordan man sikrer fraflytting, misnøye og ødelegger renommeet, konkluderer han i en e-post til ordføreren.

Skogeng tar opp det han betrakter som manglende oppfølging av vedtak i kommunestyret i juni i fjor om detaljreguleringsplan for Tyttebærvika industriområde. Den andre saken er behandlingen Mafre Nor AS er møtt med på rådhuset.

Helt uforståelig

- For meg og min medinvestor er det helt uforståelig, ufattelig og underlig at det i Lyngen nærmest er umulig å komme til med investering på 4-5 millioner kroner i et næringsprosjekt, skriver Fred Skogeng.

Han gjør gjennom Mafre Nor AS et forsøk på å skape en reiselivsbedrift i Nord-Lenangen. Investeringen har for lengst passert en million. Firmaet søker omdisponert kontorlokaler/lager i andre etasje i den nedlagte rekefabrikken i bygda.  Nå angrer Skogeng på at han var så toskete at han ville starte med næringsvirksomhet i Lyngen.

- Med min erfaring gjennom politikken, er jeg klar over holdninger som råder i Lyngen. Disse er i de siste årene blitt betraktelig forverret, mener Skogeng.

Prioriteres

Kommunestyret vedtok i juni 2014 å starte opp arbeidet med utvidelse av detaljreguleringsplan i Tyttebærvika. Dette innenfor en ramme på 800.000 kroner.Skogeng spør ordføreren om hun har foretatt seg noe, når rådmannen angivelig ikke følger opp politiske beslutninger.

- Det finnes ikke noe i vedtaket som gir rådmannen rett til ikke igangsette vedtaket.

For Fred Skogeng har tilrettelegging for næringslivet første prioritet.

For stort negativt fokus

Ordfører Sølvi Jensen (Ap) liker dårlig flere saker i media med negativt fokus på Lyngen kommune.

- Situasjonen er uheldig. Når administrasjonen må bruke mye tid på negative saker, blir det mindre plass til positive og framtidsrettede oppgaver.

- Skogeng mener toppledelsen skaper fraflytting og dårlig renommé?

- Det kan ikke kommunen ta hovedansvaret for. Omdømmet er noe innbyggerne bidrar til Både politikere og administrasjonen gjør så godt vi kan innenfor de økonomiske rammene vi må forholde oss til.

Forholder seg til lokalpolitikeren

- Hvorfor oppstår kritikken?

- Jeg synes det er trasig at fokusert på Lyngen er negativt. Vi jobber med store saker. Noen innbyggere er utålmodige og synes det går for seint.

Jensen oppfatter at det er lokalpolitikeren Fred Skogeng - og ikke privatpersonen - som står bak mailen.

- Jeg forholder meg alltid til politikeren Skogeng, selv om han i e-posten blander egne roller, sier ordfører Sølvi Jensen.

Ordfører Sølvi Jensen (Ap) liker dårlig flere saker i media med negativt fokus på Lyngen kommune. Foto: Arne Teigen