Bussulykken skal ha skjedd rett før 17.00 tiden mandag og det var 20 elever fra Nord-Troms Videregående skole ombord på bussen. Ulykken skjedde på høyden mellom Kobbepollen og Skattørsundbrua, på et sted kjent for sine sterke vindkast.

- Vi ble først stoppet av en brøytebil. Sjåføren forklarte at det kom fallvinder ned fra fjellet som kunne være farlige, forklarer en av elevene Kristoffer Gundersen.

Kastet gjennom vinduet

Han forteller at da brøytebilen hadde strødd og brøytet veien tilstrekkelig, fikk bussen kjøre videre. Kort etter kom en ny fallvind.

- Vinden feide bussen ned i grøfta, slik at den veltet på siden. En person ble kastet ut av bussen gjennom et vindu. Deretter evakuerte vi andre og krøp ut gjennom samme vinduet, forteller Gundersen.

Personen skal kun ha pådratt seg lettere skader, og ingen andre ser ut til å være skadet. Etter det Framtid i Nord erfarer skal ambulanse pg politi vært på stedet.

Fikk skyss

De andre elevene kom seg trygt ut av bussen og Gundersen beskriver situasjonen som lite dramatisk.

- Bussen kjørte i 20 km/t og da vi sklei utfor hadde vi svært lav fart, forteller han.

Elevene fikk skyss trygt hjem til Skjervøy med bilene som hadde samlet seg i køen bak bussen.

- Ekstreme forhold

Brøytebilsjåføren Eivind Steinsvik var en av de som kom først til stedet.

- Det er ekstreme forhold i vindkastene, forteller Steinsvik.

Mesta har stengt veien inntil videre, på grunn av forholdene som er nå. De vil ikke åpne veien før vinden har roet seg og veien er tilstrekkelig strødd.

Han sier at de var raske med å evakuere elevene, med tanke på nye vindkast som kunne komme. Det var ingen som så ut til å være alvorlig skadd.

- Mange av elevene var sjokkerte og preget av uhellet, sier Steinsvik.

Vil snakke med elevene

Rektor ved Nord-Troms Vidergående, Olaug Bergset, sier at skolen nå prøver å få oversikt over situasjonen.

- Vi har ikke fått noen meldinger om at flere er skadet og prøver nå å finne ut hva som har skjedd. I morgen vil vi nok snakke med de involverte elevene, forteller Bergset.

Flere ulykker på veiene

Framtid i Nord har tidligere skrevet om at et vogntog og en buss har kjørt av veien og Vegvesenet melder om vanskelige kjøreforhold flere plasser i Nord-Troms.

BUSS AV VEIEN I NORD-LENANGEN.

VOGNTOG KJØRTE I GRØFTA.

Politiet melder også på sin Twitterkonto om at flere biler og busser skal ha slidd av veien. Veiene er svært glatte.

- Om ikke det er svært viktig, så oppfordrer vi folk til å la bilen stå, forteller Jøran Bugge, vakthavende operasjonsleder ved Troms Politikammer.

Vinden feide bussen ned i grøfta, slik at den veltet på siden. Foto: FiN-Tipser
Kristoffer Gundersen, elev ved Nord-Troms Vidergående, var med bussen som kjørte av veien. - Vi evakuerte gjennom et knust vindu, forteller han.