Det var sent tirsdag kveld en mann i 30-årene ble meldt savnet etter et snøras ved scooterløypene i Røyeldalen i Nordreisa.

8 kilometer opp fra Rundhaug, nordvest for fjelltoppen Ragasvarri har skredet gått, og letemannskaper ser nå scooterspor inn i skredet.

- Det er satt i gang en leteaksjon i området, bekrefter Øyvind Aadde ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Framtid i Nord like før klokken 23.30 tirsdag.

Oppe ved skredområdet

Klokken 02.00, natt til onsdag, melder operasjonsleder Roy Tore Meyer ved Troms politidistrikt at fagpersonell har vært i rasområdet, og vurdert at det fortsatt er overhengende skredfare og ikke mulig å sende inn personell.

- Det er betegnet som livsfarlig å ta seg inn i området slik forholdene er nå.

Klokken 08:15 onsdag er letemannskaper på tur opp til skredområdet for å gjøre en ny vurdering med personer som har skredkompetanse.

- Det går ikke an å fly med helikopter i området. Vi må derfor ta en ny vurdering på om det er mulig å ta seg inn med personell og hund til skredområdet, forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt, Reinert Johansen.

En patrulje med ti personer på seks scootere er nå oppe ved skredområdet for å se på mulighetene til å sende inn letemannskapene.

- Så snart det er mulig vil vi få inn et helikopter, men slik været er nå så går det ikke, sier innsatsleder i politiet Stig Rasmussen.

Han forteller også at det nå er så stor skredfare, at de ikke tillater noen andre å ta seg inn i området.

I dag er det ingen som har sett selve skredet, og de forsøker derfor å ta seg til fjelltopper for å få bedre oversikt.

Folk strømmer til

Framtid i Nors reporter på stedet Isabell Haug forteller at det nå snør lett på basen til hjelpemannskapene, men at det ser ut til at det blir tettere og tettere.

Hun melder også at det stadig kommer til frivillige som vil hjelpe, men som ikke er en del av de lokale frivillige organisasjonene.

- De kommer til med egne scootere, og bare venter på å få lov til å dra opp og begynne å lete.

Kamerater meldte fra

Den savnede mannen hører til i nærområdet, og skal ha vært savnet i flere timer før politiet fikk melding.

Den savnede ble trolig sist sett tirsdag ettermiddag, og skal ha befunnet seg på scootertur da raset gikk.

Det er sett scooterspor inn i et snøras ved Røyelmyran, men ingen spor ut av det, ifølge politiet.

Politiet fikk melding om den savnede klokken 22.51 tirsdag. De er usikre på når skredet gikk.

Det var kamerater av den savnede som meldte fra til politiet. De hadde da selv lett etter kompisen - uten hell.

Ikke trygt å starte søk

Det er dårlig vær i leteområdet, og dermed ikke aktuelt med helikoptersøk inntil videre.

Like etter klokken 01.00 ble fagpersonell sendt inn til rasområdet for å vurdere om det var trygt å sende inn letemannskapene.

- Det må gjøres vurderinger av skredomfanget før vi eventuelt sender inn flere og igangsetter søk, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer til Framtid i Nord da.

Faglederen vurderte skredfaren som overhengende høy, og det ble derfor ikke ansett som trygt å sende letemannskap til rasområdet i natt.

Politi og frivillige etablerte seg derfor i området, og venter onsdag morgen fortsatt for å se hvordan været utvikler seg.

- Vi må bare følge værprognosene, og gjøre nye vurderinger hvis det løyer. Det vil også bli enklere når vi får dagslys, sier operajonslederen.

Fem meter høyt skred

Politiet er på stedet med scooterpatruljer og personell fra frivillige organisasjoner, rundt 20 personer totalt.

Troms Røde Kors Hjelpekorps skriver på sin twitterprofil klokken 01.00 tirsdag at fagleder skred fra Birtavarre RKH er fremme på møteplass for hjelpemannskap. Han melder om utfordrende værforhold og dårlig sikt på stedet.

Også Lyngen RKH, Tromsø RKH, Norsk Folkehjelp Nordreisa er på stedet.

- Vi holder nå på å bygge opp en aksjon. Det er et vanskelig område, og et stort skred som har gått, sier Meyer.

Skredet er ifølge ham rundt fem meter høyt.

Klokken 09.00 onsdag opplyser Tromsø Røde Kors Hjelpekorps at RPAS dronegruppa er kalt ut til skadestedet.

Dårlig vær gjør at det ikke er forsvarlig å sende folk inn i området.

Det snør tett i området og det er heller ikke mulig å sette inn helikopter i søket, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

Samtidig er det meldt om dårligere vær i området utover dagen.

Det er nå ca. 25 personer herunder to hundeekvipasjer som er klar til å starte søk, dersom området anses som sikkert for søkemannskapene.

Framtid i Nord oppdaterer saken.

Foto: Politiet
SAVNET: En mann er savnet etter snøskred i Røyeldalen i Nordreisa. Letemannskapene venter på dagslys og bedre vær før de gjør ny vurdering på om de kan ta seg inn i rasområdet. Foto: Politiet