Haugen er lei og frustrert over snøscooterkjørere som ødelegger skisporet i Grunnfjorddalen på Arnøya.

- Vi har både snøscooterløype og skiløype her, så jeg forstår ikke hvorfor det er nødvendig å kjøre i skisporet. Jeg vet at det er artig å kjøre snøscooter og har selv eid en tidligere, men kan ikke snøscooterkjørerne heller kjøre i scooterløypa, eller i det minste at med skisporet?

Haugen forteller at skisporet ble kjørt opp av en privatmann forrige mandag.

- Det er en privatmann som har tatt initiativ for å kjøre opp et skispor, slik at det er bedre tilrettelagt for oss som liker å gå på ski. Løypa går gjennom dalen og har god avstand til scooterløypa, så det skal ikke være noe problem å skille mellom løypene, sier hun. Og hun legger til: - Jeg var på skitur onsdag denne uken, og da var skisporet nesten nylig oppkjørt. Men når jeg gikk på tur i dag oppdaget jeg at noen har kjørt over skisporet hele veien!

- Villsauene slipper løs

Snøscooterkjøringa i skisporene skal ha vært et problem på Arnøya i mange år.

- Spesielt nå når det går mot lysere tider er det flere som kjører scooter i skisporene. Det er som at noen slipper villsauene løs, flirer Haugen.

Haugen understreker at hun selv er glad i å kjøre snøscooter, men hun håper kjørerne kan ta hensyn til skigåerne også.

- Jeg håper snøscooterkjørerne kan bli flinkere til å holde seg til scooterløypene. Jeg synes det er greit om de må krysse skisporet med snøscooteren, men det skal ikke være nødvendig å kjøre hele veien i skisporet. For min del skal de bare kjøre scooter, scooter er kjempeartig, men kjør heller at med skisporet enn i skisporet, avslutter Haugen.

Skiløypa går gjennom Grunnfjorddalen. Foto: Privat