I midten av februar avholdt Nordreisa Høyre nominasjonsmøte. I forkant av dette sto nåværende varaordfører som nummer to på lista.

Under møtet kom det inn benkeforslag på Johanne Olaussen som fikk støtte. Dermed ble det gjort rokkering på lista der Olaussen havnet på andre plass og Wahlgren som nummer tre.

Erfaringer

Wahlgren sier han tar konsekvensene av dette og trekker seg helt fra nominasjonslista.

- Jeg har sittet i to perioder som varaordfører. Jeg har hatt roller og fått erfaringer som gjorde at jeg håpet å få full oppslutning i forbindelse med nominasjonsprosessen, men så viste det seg at jeg ikke fikk det, sier Wahlgren.

Håpet på full støtte

Wahlgren sier han hadde håpet på full støtte med tanke på det han har bidratt med de siste åtte årene. Da dette ikke er tilfelle trekker Wahlgren seg fra lista og dermed fra politikken fra høsten av.

- På en måte kan det bli greit å bli litt fristilt, men jeg tror det blir litt trasig og, men skulle jeg fortsatt skulle det ikke vært tvil om oppslutningen om meg, sier Wahlgren.

Dermed overlater han plassen til de fått mer oppslutning.Han sier videre at det ikke vil være aktuelt å gå over til noen annen liste før kommunevalget til høsten.

- Beklagelig

Leder for nominasjonskomiteen for Nordreisa Høyre Terje Olsen sier det er synd at Wahlgren trekker seg.

- Det er beklagelig at vi mister en som har vært med så lenge og som kjenner kommunen så godt, sier Olsen.

Han forstår likevel Whalgrens avgjørelse med å trekke seg.

- Når man har hatt ambisjoner og ikke får oppslutninger et det forståelig at han har kommet fram til den konklusjonen, sier Olsen.

Sterk liste

Olsen står som ordførerkandidat for høstens kommunevalg. Han sier han vil gjøre sitt aller beste for å oppfylle forventingene som er til han.

- Og når man stiller som ordførerkandidat må man gå for å bli ordfører, sier han.

Bortsett fra at Wahlgren har valgt å trekke seg er Olsen fornøyd med nominasjonslista de stiller med.

- Jeg er glad for at vi har en del yngre navn med og en bra kjønnsfordeling. Vi har også god bredde i geografi, bakgrunn og yrke. Vi har en god og sterk liste, sier han.

Nordreisa Høyres nominasjonsliste:

1. Terje Olsen

2. Johanne Olaussen

3. Herborg Ringstad

4. Per Sverre Moen

5. Thor Rasmussen

6. Maruis Johansen

7. Øystein Jensen

8. Nadia Lilleng

9. Anne erete Siri fyhn.

10. Guro Siri Nordgård.

Halvar Wahlgren har sittet som varaordfører i åtte år. Fra høsten trekker han seg fra politikken. Foto: Privat