Sykefraværet i Posten er for første gang nå lavere enn i resten av samfunnet. Tilsammen over de siste ni årene har sykefraværet i Posten falt med 30 prosent. Dette opplyser de i en pressemelding.

500 flere på jobb

Posten har siden 2006 gjort et omfattende arbeid med å få ned sykefraværet. I 2006 lå sykefraværet over landsgjennomsnittet, på 9,2 prosent mot 6,8 prosent. I fjor var sykefraværet i Posten-konsernet på 6,3 prosent og det er 0,1 prosentpoeng lavere enn landsgjennomsnittet.

- Det betyr at hver dag er det i Posten Norge 500 flere medarbeidere på jobb nå, enn i 2006. Jeg er stolt av at vi gjennom langsiktig arbeid har skapt en arbeidsplass med stadig friskere medarbeidere. Det er spesielt imponerende at vi har fått en så kraftig reduksjon i sykefraværet i en periode der sykefraværet i resten av Norge har ligget relativt stabilt, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Tjener penger på HMS

I en rapport for 2014 beskriver Posten hvordan konsertet jobber med å få ned sykefraværet. Fokuset på HMS er sterkt, noe som har gitt bedre arbeidsmiljø og positiv effekt på det finansielle resultatet.

- Satsingen på HMS er vår beste investering. Siden 2006 har vi spart rundt en milliard kroner på lavere sykefravær, sier Mejdell.

Innsparingen skyldes lavere pensjons og forsikringskostnader, samt ekstra lønns-/overtidskostnader. I 2014 var reduksjonen på 200 millioner kroner. Det er rekordhøyt. Med så gode resultater både for medarbeidere og bunnlinje, er konsernsjefen klar på at satsingen på HMS fortsetter.

- Det helsefremmende arbeidet i Posten fortsetter med uforminsket styrke, slår Mejdell fast.