I dag ble det klart at arbeidet med tunnelen gjennom Sørkjosfjellet kan bli forsinket i opptil et år, etter at Statens vegvesen hevet kontrakten med den spanske entreprenøren OSSA.

Distriktssjef i NLF region 7, Odd Hugo Pedersen, synes det er synd at prosjektet blir såpass mye forsinket.

- Det dukker opp et behov for at vegvesenet kanskje må kvalitetssikre kontraktene de inngår bedre. Det er jo flere eksempler nå på kontrakter som har stoppet opp, sier han.

Ikke enkelt

Spesielt når man inngår kontrakter med entreprenører man ikke har noen erfaringer med fra før, er behovet for å gå grundigere til verks til stede.

Problemstillingen er likevel ikke helt enkel i følge Pedersen.

- Det er vel EØS-avtalen som gjør at man er forpliktet til å lyse ut slik at man er nødt til å anta billigste tilbyder hvis man ellers oppfyller de kravene man setter, sier han.

Håper på rask nyoppstart

Pedersen mener det må kunne undersøkes om det finnes muligheter når man lyser ut slike anbud, å vektlegge en del andre ting som gjør at man er mer sikker på at entreprenørene har det som skal til for å gjennomføre prosjektet på en grei måte.

- Vi får håpe vegvesenet raskt får ut et nytt anbud på å få satt i gang prosjektet igjen, så det ikke går unødvendig mye tid, sier Pedersen.