Han stiller seg uforstående til kritikken fra John Einar Eira.

- Vi tilpasset så godt vi kunne til Eira. Egentlig hadde ungdomsskolen på Skjervøy tenkt å selge grillmat under Feskivalen, men det gjorde de ikke siden Eira ville selge bidos, sier han.

Helgesen forteller at Eira var innleid av arrangøren av reinkappløpet, Samiway.

- Vi avtalte med Samiway at vi skulle flytte traseen til reinkappløpet omtrent 30 meter, slik at publikum fikk bedre oversikt. Siden Eira var innleid av Samiway gikk vi utfra at Samiway informerte han om flyttingen. Men det var heller aldri et tema å flytte lavvoen, blant annet på grunn av den korte avstanden fra lavvoen til traseen, sier han.

- Sa dere til Eira at dere antok halvparten av deltakerne på Feskivalen ville kjøpe bidos?

- Nei, vi sa til Eira at vi forventet 400-500 deltakere under Feskivalen, og at mellom 20-100 personer kanskje ville kjøpe bidos, svarer Helgesen.

Inviterte turister til bidos

Feskivalen ville vise fram Skjervøy for turistene som reiste med hurtigruten denne helgen. Derfor inviterte de turistene til å smake på bidos og ta bilder av reinene – helt gratis.

- Fredagskvelden inviterte vi turister fra hurtigruten til å smake bidos og se på reinene. Vi betalte Samiway for en pakke til turistene hvor de fikk ta bilder av reinene, sitte i en lavvo og smake på bidos laget av John Einar Eira. Varehuset på Skjervøy sto for kostandene av pakken, så derfor er jeg ekstra skuffet over kritikken fra Eira, sier Helgesen.

Helgesen forstår heller ikke hvorfor Eira trodde at Feskivalen skulle reklamere for salget av bidos.

- Vi kjenner oss ikke igjen i kritikken fra Eira. Det er synd at Eira gir oss skylda for at han ikke fikk solgt så mye bidos som han hadde forventet.

Har mottatt kravet

Feskivalen har mottatt den skriftlige klagen fra Eira.

- Vi har mottatt en skriftlig klage fra Eira der han krever kompensasjon for maten han ikke fikk solgt. Vi skal behandle klagen etter påske, avslutter Helgesen.