Etter høstens valg kan De Grønne havne på vippen en rekke steder.

- De Grønne tredobler antallet lister og stiller til valg i flere kommuner enn noen gang tidligere. Til høsten vil vi være et reelt grønt alternativ for nær 90 prosent av Norges befolkning. Det er vi svært glade for, sier De Grønnes partisekretær Lars Gaupset.

Voldsom vekst

Sist valg kunne bare halvparten av Norges befolkning stemme på De Grønne. Da stilte partiet til valg i 55 kommuner.

Siden den gang har partiet opplevd en voldsom vekst.

- Dette er bare begynnelsen. I høstens valg skal vi mangedoble antall folkevalgte. I flere kommuner og byer fra Oslo til Harstad kan De Grønne havne på vippen. Vi skal være garantisten for miljøet, dyrene og et mer medmenneskelig samfunn, sier Gaupset.

Fokus på livskvalitet

I dag har De Grønne om lag 30 folkevalgte over hele landet, med representasjon i alle storbyene og Rasmus Hansson som partiets foreløpige eneste representant på Stortinget.

- Bærekraftige samfunn må vokse fram nedenfra. Etter valget vil De Grønne være garantisten for enn grønnere politikk i enda flere lokalsamfunn over hele Norge.

De Grønne jobber for å utvikle byer og tettsteder til trygge og sunne bomiljøer med gode møteplasser med fokus på livskvalitet.

Investeringer i langsiktig omstilling til et grønt næringsliv står også helt sentralt i De Grønne lokalpolitikk.

I storbyene vil partiet fjerne luftforurensningen og klimagassutslippene fra veitrafikken ved å investere i sykkel- og gangveier og kollektivtrafikk