Som tidligere år, var nok det sosiale aspektet som var vel så viktig som selve konkurransen. En av lederne i arrangementskomiteen for årets påskepilk, Jim Thomassen, kunne fortelle at arrangement som dette er veldig viktig for bygda.

- Det skaper et godt samhold blant både fastboende og de mange tilreisende påsketurister. I tillegg er det jo alltid hyggelig å komme seg litt ut og treffe andre.

LES MER:

Bildeserie fra påskepilken på Langfjordvannet

Takket sponsorene

Jim Thomassen poengterte også viktigheten av å lage litt liv og røre i ellers stille påskedager. Videre ønsket han å takke alle sponsorene til årets isfiskekonkurranse.

- Uten sponsorene hadde det blitt vanskelig, sier Thomassen.

Årets fangst av påskepilken utgjorde neppe noe stort innhugg i fiskebestanden, så teoriene, bortforklaringene og galgenhumoren satt løst i solskinnet denne skjærtorsdagen på Langfjordvannet. Men også under årets påskepilk ble det kåret vinnere.

Isfiskekonge fra Skjervøy

Årets isfiskekonge ble den 11 år gamle Emil Pedersen Winther fra Skjervøy. Hans premiefisk på hele 254 gram, gav han 1.premien på kr. 3000,-. God kilopris, der altså. 2.premien på kr. 1500,- ble vunnet av Raymond Gabrielsen med en fisk på 94 gram. 3.premien på kr. 500,- ble vunnet av Johnny Marthinsen med sin kjempe av en fisk på 54 gram.

Årets Langfjordpilk hadde 101 betalende isfiskere, men det reelle tallet var nok nærmere 140 med barn under 10 som fisket gratis.