Randi Johnsen er mor til Mia Pettersen Johnsen (11) og bestemor til Alva Sofie Johnsen Eriksen (3). Sammen med far og bestefar Jan-Ottar Olsen tok dem turen fra Kvænangen til isfiskekonkurransen i Oksfjord.

- Det er fantastisk fint å være her på Oksfjordvannet når det er så flott vær som i dag. Vi har vært på påskepilken i Oksfjord de siste 10 årene, så vi synes dette er et kjempeflott arrangement, sier Randi Johnsen. Mannen hennes, Jon-Ottar Olsen, er enig: - Beliggenheten her er veldig tilgjengelig for oss som ikke har snøskuter.

Familien er også veldig fornøyde med at arrangørene selger grillmat, men fiskelykken er de derimot ikke like fornøyde med.

- Vi har aldri fått en eneste fisk, til tross for at vi har vært her så mange ganger, flirer Randi Johnsen.

LES MER:

Se bildene fra påskepilken i Oksfjord

Loddtrekning på billettene

Mia og Alva tror ikke de får noen fisker i år heller, men de håper at de vinner på billettene. Dersom Alva vinner skal hun kanskje spare pengene i sparebøssen hennes, men hun er ikke helt sikker. Mia er derimot bestemt på hva pengene skal gå til dersom hun vinner.

- Hvis jeg vinner skal jeg spare pengene til en snøskuter. Det ønsker jeg meg veldig, sier hun.

LES MER:

Bildeserie fra påskepilken i Oksfjord 2015

Spennende å delta

Matilde Strifeldt Kristiansen (7) og mamma Kine Strifeldt fra Alta tok også turen til påskepilken i Oksfjord skjærtorsdag.

- Dette er andre året vi er med på påskepilken. Det er veldig spennende å delta, så vi håper at vi får fisk i år, forteller Kine Strifeldt.

Matilde tror ikke at de får fisk, men hun håper at hun vinner penger på billetten.

- Vi har ikke fått en eneste fisk, ikke en eneste bitteliten fisk en gang. Jeg lengter etter pengene slik at jeg kan kjøpe meg en stor og fin hund med masse pels, som kan trekke meg når jeg står på ski. Jeg håper virkelig at jeg vinner, avslutter Matilde.

Vant utstyrsbod

Vinneren av påskepilken ble Andreas Eilertsen med største fisk på 407 gram. 2. Plassen gikk til Nils Mikkel Eira som fikk en fisk på 306 gram. 3. Plass vant Lars Kenneth Nystrøm med en fisk på 299 gram.

Det ble solgt 459 billetter, og fem billettkjøpere vant premie. Sverre E. Hansen vant en utstyrsbod, Rune Iversen vant et reisegavekort, Erna Lilleng vant et isfisketelt, og Thomas Hansen vant en Jerven thermoduk.

Matilde Strifeldt Kristiansen (7) og mamma Kine Strifeldt synes det er gøy å delta på isfiskekonkurranse. Foto: Siri Bergset Elvestad