Det arrangeres protester blant annet i Alta, Tromsø, Narvik, Svolvær, Trondheim, Voss, Oslo, Ski, Follo og Kristiansand lørdag.

Fagforbundet, Nei til EU, Attac og partiene Rødt og SV står bak protestene fordi de frykter at handelsavtalene vil føre til privatisering av offentlige tjenester.

– Det er en del presserende elementer i disse avtalene. TISA-avtalen vil innskrenke det politiske handlingsrommet i Norge og føre til at vi blir tvunget til å konkurranseutsette tjenester – uten en ordentlig debatt i forkant, sier Attac-leder Petter Slaatrem Titland til NTB.

TISA-forhandlingene pågår mellom 50 WTO-land, inkludert Norge, og skal munne ut i en flerstatlig avtale om handel med tjenester. Den vil omfatte nær 70 prosent av det globale markedet for tjenester.

Ifølge Attac er definisjonen på offentlige tjenester som brukes i den foreløpige TISA-avtalen for bred, noe som kan føre til at Norge må konkurranseutsette tjenester som vi ikke ønsker, i verste fall innen utdanning- og helsesektoren, ifølge Attac. (©NTB)