Leder for Birtavarre Røde-Kors Omsorg, Anna Rothe gjør sammen med Mari Samuelsen og en del av beboerne på Skibotn Mottakk avdeling Olderdalen innkjøp til ”Bli kjent” festen som arrangeres onsdag kveld på Kultursenteret i Olderdalen.

– Det blir en fin måte for asylsøkerne å presentere seg og sin kultur, samtidig som innbyggerne kan bli bedre kjent med de, sier Rothe som er leder for arrangementet.

Oppfordrer Kåfjordingene

RK-Omsorg prøver å få gjennomført arrangementet to ganger i året, men Rothe innrømmer at det står mye på dugnadsinnsatsen.

– Vi er en del som står hardt på, men er takknemlig om flere blir med i Røde-Kors Omsorg slik at vi kan gjøre slike ting, sier hun til avisa. Til festen neste uke håper hun også på at flere kan hjelpe til med kakebaking.

Rothe håper også at flest mulig finner veien til Kultursenteret denne onsdagen, og kan love både god mat og flotte kulturinnslag fra asylsøkerne.

Viktig å bry seg

I små lokalsamfunn er det lett at asylsøkerne blir gående uten å bli kjent med innbyggerne, noe som Rothe synes er synd.

– Dessuten er det flott at vi kan bidra til at dem føler seg velkommen, for dette er mennesker som har en bagasje og ikke er kommet hit for moro skyld, sier omsorgslederen.

Mheret fra Eritrea har en gang tidligere vært på lignende tilstelning i Olderdalen, og hun setter stor pris på å få dele sin kultur med Kåfjordingene.

– Vi er også takknemlig for å lære mer om norsk kultur, sier hun til Framtid i Nord.

Hjelp og støtte

Rothe kan fortelle at de er avhengig av dugnadsinnsats for å kunne drive Røde-Kors Omsorg, og håper at flere blir med å bidra i foreningsarbeidet.

Men hun kan også glede seg over at handelsstanden i Kåfjord har vært veldig gavmild og raus, slik at RK_Omsorg har økonomi til å arrangere slike tilstelninger.

– Så har vi også fått vite at Skibotn Mottak støtter foreningen med 10 000 kroner til ”Bli kjent”-fester, forteller hun, og er svært glad for støtten.

Også Frivilligsentralen er med på arrangementet som er gratis for alle som møter

Mari Samuelsen hjelper til med innkjøpene slik at asylsøkerne kan lage mat til festen. Foto: Jan Arild Hansen