I dag ble det presentert en tilstakspakke mot dyrevelferdskriminalitet. Dette av Landbruks - og matdepartementet og Justis - og beredskapsdepartementet i samarbeid med Mattilsynet, Politidirektoratet og ØKOKRIM.

Tas på alvor

NOAH - for dyrs rettigheter er positive til at det nå kommer konkrete tiltak og budsjett. Dette viser at kriminalitet mot dyr skal tas på alvor gjennom et pilotprosjekt, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- NOAH er spesielt positive for at økonomisk forpliktelse er med i startpakken - den må nå utvides til å gjelde hele landet, sier leder Siri Martinsen i NOAH.

Øke og benytte strafferammene

NOAH arbeider for å øke strafferammene for dyremishandling ytterligere, og for at flere saker skal anmeldes. Organisasjonen erfarer at strafferammenr som allerede eksisterer ikke benyttes. I tillegg anmelder Mattilsynet og politiet for få saker relatert til mishandling.

-  Det er derfor gledelig å se at rapporten også presiserer dette, og understreker viktigheten av å anmelde flere saker, og ta i bruk strafferammen, skriver de.