Hopp for hjertet, som i år feirer 10-årsjubileum, motiverer 2.961 elever ved 57 skoler i Troms til en aktiv skolehverdag.

- Vi er stolte over at hoppetaukonkurransen i år feirer 10-årsjubileum. Å stimulere til mer aktivitet i skolehverdagen er bare blitt enda mer aktuelt. Gjennom konkurransen får elevene et enkelt aktivitetstilbud, samtidig som vi gir skolene en påminnelse om hvor viktig fysisk aktivitet er for både god helse og god læring, sier generalsekretær Lisbet Rugtvedt i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

En time om dagen

Inaktivitet er en stor helseutfordring i Norge i dag, også blant unge. Fysisk aktivitet er viktig for å forebygge livsstilssykdommer, i tillegg til at det kan bedre skoleprestasjoner og det sosiale miljøet i klasserommet.

- Vi mener det bør være et klart og forpliktende mål om én time fysisk aktivitet daglig for elever på alle trinn, sier Rugtvedt.

Enorm deltakelse

Hoppetaukonkurransen har vokst fra å engasjere 40 000 skolebarn i 2005 til over 108 000 barn i 2015.

Målet med konkurransen er å vise at fysisk aktivitet både er morsomt og bra for helsen, og fint kan kombineres med fag og undervisning.

- Det er flott at så mange skoler er med på hoppetaukonkurransen. Nå hoppes det over hele landet. Det er en veldig enkel og morsom aktivitet, men med et svært viktig budskap.

Fakta om fysisk aktivitet og helse:

Fysisk aktivitet kan redusere risikoen for å utvikle en rekke livsstilssykdommer med opptil 50 prosent.

  • Det er en positiv sammenheng mellom økt fysisk aktivitet og skoleprestasjoner, konsentrasjon, hukommelse og godt klassemiljø.

  • I dagens samfunn er stillesitting og overvekt en stor utfordring, og rundt 20 prosent av barn og unge blir i dag regnet som overvektige.

  • Barn anbefales å være aktive i minst én time daglig. Andel som oppfyller anbefalingene i ulike aldersgrupper:

  • 6-åringer: 87 prosent av jentene og 96 prosent av guttene

  • 9-åringer: 70 prosent av jentene og 86 prosent av guttene

  • 15-åringer: 43 prosent av jentene og 58 prosent av guttene

Skoler som deltar i Troms: