Det er gjennom kampanjen "Hold Norge rent" at landets strender skal renskes for søppel denne dagen, og det storstilte ryddearbeidet vil finne sted langs store deler av kysten.

I Nordreisa er det Naturvernforbundet som drar i gang aksjonen, men også Nord-Troms turlag, Barnas Røde Kors og Nordreisa Jeger- og fisk støtter opp.

Reinrosa 4H har også mottatt invitasjon, men i følge leder Geir Olav Tomasjord i Naturvernforbundets lokallag, er det fritt fram for alle som har lyst og bidra.

- Vi kommer til å møtes nede på stranda, fyre opp bål og fordele arbeidsoppgaver. Avfallsservice har vært snille og sponset oss med hansker og søppelposer, og de vil også hente søpla som samles inn, sier han.

Aksjonen vil vare i et par timer, og i løpet denne tiden, vil deltakerne også få nyttig informasjon å ta med seg videre.

- Det vil ikke bli et undervisningsopplegg, men badestranda er et veldig populært utfartssted på Kvennes og Reisadeltaet et verneverdig område. At vi er flinke å ta vare på den er viktig, forteller Tomasjord.

Fakta om Strandryddedagen:

  • Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der alle Norges strender ryddes fri for plast og søppel. Aksjonen startet i 2011 og har vokst hvert år siden.

  • Flere tusen frivillige rydder sine lokale strender fritt for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge.

  • I 2014 ble det for fjerde år på rad satt ny rydderekord på Strandryddedagen. Hele 12.191 personer var ute og ryddet og i alt ble 522 strender, som til sammen dekker 320.000 meter kystlinje, ryddet for søppel.

  • 14.000 sekker med søppel ble fjernet og mer enn 20.000 frivillige timer ble lagt ned i strandrydding.