Formålet med konjunkturbarometeret er å bidra med informasjon og kunnskap om og til næringslivet i Nord-Norge. Det er konsernsjef Jan-Frode Janson som vil presentere publikasjonen.

- Bilaget Arena har nytt tema hver gang og hvor temaet aktuelt og anvendelig for næringslivet og andre interessenter. Denne gangen er temaet transport og infrastruktur i Nord-Norge. Dette er spesielt relevant for oss i Nord-Troms med tanke på de utfordringene vi har her oppe, sier banksjef, Robert Wilhelmsen.

Kunnskap og informasjon

Gjennom konjunkturbarometeret vil Sparebank1 Nord-Norge bidra med kunnskap og informasjon om økonomi, demografi, arbeidsmarked og statusen til de viktigste næringene i landsdelen.

-Vi er opptatt av at Nord-Norge og Nord-Troms skal fortsette å utvikle seg. Om vi skal få dette til er så vi avhenging av et godt  samarbeid mellom kommunene, det private næringslivet og lokale politikere. Derfor håper vi at så mange som mulig vil delta, sier Wilhelmsen.

Konjunkturbarometeret for Nord-Norge er resultatet av et samarbeid mellom Sparebank 1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og kunnskaps- og forskningsmiljøer. Dette utkommer en gang i halvåret.

Drøfter handelslekkasje

Denne gangen ønsker Sparebank1 Nord-Norge også å sette fokus på utfordringene med handelslekkasje her i Nord-Troms.

- Vi utvider konjunkturbarometeret med å drøfte problemene med handelslekkasje i regionen og se på hvilke tiltak som kan gjøres for å forhindre dette, sier Wilhelmsen.

Det er foredragsholderne Eli Ulveseter og Tone Thorsdalen som skal fortelle om hvilke tiltak som ble igangsatt for å forhindre handelslekkasjer på Bryne i Rogaland.Konjunkturbarometeret blir holdt på "På Taket"-kafé 12.mai