Mandag formiddag ble Chuksonyedika "Chuks" Agbakwue (27) hentet av politiet for å bli deportert fra Norge.

Therese Bagaas Sebergsen bor på Skjervøy. Sammen med midtbanespilleren for SIK har de sønnen Emmanuel (1).

Chuks ringte Bagaas Sebergsen mandag formiddag fra politihuset i Tromsø, for å fortelle at han var hentet og kom til å bli sendt videre.

- Han visste ikke når han skulle bli sendt fra Tromsø. Han var fortvilet og bare gråt og gråt, sier hun.

Gråt

Selv begynte hun å gråte. Hun forteller at Chuks snakket mye om barnet deres og at de måtte kom ned til Trandum for å si farvel.

Situasjonen har skapt sterke reaksjoner hos lagkameratene i SIKLes saken: - Vi skal kjempe for Chuks.

Chuks ble mandag sendt til Trandum ved Gardemoen. Torsdag reiser Bagaas Sebergsen og Emmanuel ned for å møte Chuks. På Trandum vil de få en halv time til å si hadet.

- Det er helt umenneskelig at et barn bare skal få en halv time til å ta farvel med sin far. Siden Emmanuel er så liten frykter jeg at de etablerte båndene mellom dem kommer til åbli ødelagt. Han spør hele tiden etter pappa. Det er trist å hjerteskjærende, sier hun.

- Han er en fantastisk pappa. Han er en tilstedeværende og nærværende far som vil være så mye som mulig med ungen sin.

Chuks og Bagaas Sebergsen fikk Emmanuel 15. mai 2013. Fredag fyller Emmanuel to år. I år kommer det til å bli minimalt med bursdagsfeiring.

- Ja, det er litt av en bursdagsgave. Jeg tror ikke det blir noe feiring før etter 17. mai. Jeg trenger tid på å komme meg litt, sier hun.

Chuks kom til Norge november 2011. Bagaas Sebergsen møtte Chuks gjennom felles venner juni 2012.  Han søkte om oppholdstillatelse i Norge to ganger i 2011 og 2012, men fikk negativt svar.

Han har siden da bodd på mottak i Tromsø.

- Chuks har besøkt oss så ofte han har hatt mulighet. Når Skjervøy har kamp her stikker han alltid innom og han ringer ofte.

Rørt over støtten

Bagaas Sebergsen har skrevet et innlegg til justisminister Anders Anundsen. Hun har ikke fått svar fra ministeren, men hun har mottatt voldsom støtte i saken. Også fra folk hun ikke kjenner.

- Jeg vil takke alle for støtten. Jeg er rørt over all omtanken for Emmanuel. Det er mange som engasjerer seg og som ønsker at vi skal få være sammen, sier hun.

Flere har engasjert seg i saken. Blant annet NRK-profil Christer Johnsgård har skrevet et innlegg der han beskriver Chuks slik han kjenner han.Les saken: - Chuks er uerstattelig

Therese Bagaas Sebergsen med sønnen Emmanuel. Foto: Privat
Chuks sammen med Emmanuel. Foto: Privat