Dette opplyser ordfører Sølvi Jensen (Ap) i sitt svar til Stein-Åge Midttun (Frp). Han har bedt ordføreren svare på tre kritiske spørsmål.

- Blir noen saker bevisst trenert av administrasjonen? spør Midttun.

Ordføreren i Lyngen svarer at noen vedtak tar det lang tid å få gjennomført, og noen kort eller kortere tid. Hun forsikrer at administrasjonen jobber hele tida med gjennomføring av vedtak.

- Oppfølging og gjennomføring av vedtak påvirkes også av tilgjengelig personell og budsjettmessige rammer gitt av kommunestyret, påpeker Jensen.

Flytebrygge

Stein-Åge Midttuns neste spørsmål er salget av ei flytebrygge på Lyngseidet.

Ordføreren minner om at rådmannen har redegjort for saken i kommunestyret. Administrasjonen vurderte salg av den ytre delen av flytebryggen på grunn av at denne var ødelagt.

- Salget ble lyst ut i Facebook og flere interessenter meldte seg. Budrunde resulterte i at Werner Kiil fikk kjøpe delen av kaia, svarer Jensen.

Administrasjonen ser i ettertid at salget kunne ha vært annonsert i for eksempel aviser, og vil ta lærdom av det ved en eventuell senere anledning.

Brukes privat

Midttun ønsker å få klarhet i hvilke regler som gjelder for kommunalt ansatte ved bruk av maskiner og utstyr i privat regi.

Ordføreren understreker at ansatte ikke har anledning til å bruke utstyret etter arbeidstid.

- Kommunestyret har vedtatt etiske retningslinjer, som også gjelder for kommunens ansatte, avslutter ordfører Sølvi Jensen.