Gunnar Sollund (Kp) på Alteidet i Kvænangen bor rett ved en søppelplass. På kommunalt område, rett ved siden av E6 ligger det nemlig en buss, en lastebil, en gammel oljetank, knust glass og annet "skrammel og skrot".

- Under prosjektet "Rent og pent i Kvænangen" ble det fra prosjektleder lovet å fjerne dette. Det skjedde ikke noe da, og etter flere muntlige henvendelser er det fortsatt ikke fjernet, sier han - som også er leder av Alteidet Grendeutvalg.

Forurensningsfare

I et brev til Kvænangen kommune skriver han at vrakene skjemmer området og utgjør forurensningsfare.

- Bussen inneholder sikkert både smøreolje og diesel. Faren for at det skal lekke ut olje begynner å bli stor. I tillegg er det et knust vindu på den. Det er farlig for unger å være der, forteller han.

- Ikke godt nok

Ordfører, Jan Helge Jensen (Kp) forteller at prosjektet var en samordning mellom Fylkeskommunen og Kvænangen kommune, og at det ble avsluttet ved årsskiftet.

- Vi ser at det ikke har blitt utført en god nok opprenskning, og vi som kommune er absolutt ikke fornøyd med at så er skjedd. Vi beklager dette. Kommunen vurderer nå å legge fram en sak til politisk behandling der vi skal se på muligheten til at kommunen alene opptar prosjektet og får ryddet opp resten, sier han.

- Jeg vet at det jobbes i administrasjonen med saken og at det muligens kommer opp i junimøtet, forteller Jensen.

Gjort mye bra

Leder i teknisk etat, Jan Inge Karlsen sier han håper kommunen får fullført prosjektet. Han sier det ble gjort mye bra i 2013 og 2014.

- Det ble fjernet en stor mengde avfall, både bilvrak, skrot og metall. Fylkesmannen var veldig fornøyde med arbeidet. Vi har gjort mye, og veldig mye bra - men det ligger litt igjen. Nå håper jeg på penger for å få resten fjernet, avslutter han.

IKKE GODT NOK: - Vi beklager, sier ordfører Jan Helge Jensen. Foto: Arkiv.