Bak den nyoppstartede bedriften som både er et godkjent Mekonomen bilverksted og LPG-stasjon, står to erfarne mekanikere; Simon Christian Vangen og Eivind Vangen.

Tanken og ideen om å starte opp noe eget kom allerede for to år siden.

- Jeg hadde jobbet to og et halvt år offshore før jeg bestemte meg for at jeg heller ville starte opp og skape noe i hjembygda, gjøre noe jeg synes jeg får til og noe jeg trives med, sier eier av selskapet, Simon Christian Vangen.

Selv om han står oppført som investor understreker han at kompisen gjennom mange år, har delt ansvar med tanke på drift, planlegging og avgjørelsene som tas.

Litt utfordringer

I oppstartsfasen er det ikke alt som har rukket å komme på plass i følge Simon Christian Vangen.

- Den største utfordringen for oss akkurat nå er at vi ikke har et verksted her i dag, men plassert en annen plass. Folk vil ikke kunne se at dette er noe vi har, men vi håper folk har forståelse for situasjonen og tålmodighet. Det er litt utfordring også med tanke på alt utstyret som skal kjøpes inn, men vi har allerede 75 prosent av det utstyret vi trenger. Noen ting som for eksempel service på aircondition, kan vi per i dag ikke tilby, men vi håper det er på plass i løpet av sommeren, sier han.

Verkstedtjenester som service, dekkskift, tuning, feilsøking, montering og reparasjon av gassanlegg i kjøretøy er likevel på plass.

Det samme er LPG-stasjonen som i tillegg til å ha en selvbetjent fyllestasjon for autogass til bil, også har en propanflaskeautomat - tjenester som er tilgjengelig hele døgnet.

Kundene først

Et verksted lokalisert til Mælen er derimot godt på vei.

- Vi har fått grønt lys fra kommunen å bygge et verkstedbygg her, og har allerede satt i gang prosjekteringen av bygget. Håpet er at det skal være oppe til høsten. Planen vår er at skal være et bygg som rommer opp til fire mekanikere, sier Simon Christian Vangen.

Uten å røpe for mye, forteller mekanikerne at en videreutvikling på sikt er aktuelt.

- Men hovedfokuset vårt er å ta vare på kundene. Uten de er vi egentlig ingenting. De skal se på oss som en ressurs og vi skal kunne tilføye noe til samfunnet. Får de et problem håper vi at de tenker på oss. Så skal vi etter beste evne, når de viser oss tillit med både biler og gass, gjøre det vi kan for at de er fornøyd. Det er derfor vi er her, avslutter han.

Til et nytt verkstedbygg er på plass i løpet av høsten, gjennomføres verkstedtjenestene på en annen lokalitet. Foto: Thomas Wahlgren