Søstrene ferier i landsbyen Platanias på Kreta. De reiste til Hellas lørdagskveld med flyselskapet Ving, og reiser hjem til Norge førstkommende lørdag.

- Vi har ikke merket så mye til krisen i Hellas enda, men det er lange køer i minibankene. Vi har brukt kort som vanlig og det har gått helt fint hittil, sier Monsen til Framtid i Nord.

Søstrene var forberedt på at de kunne gå tom for penger før de reiste nedover.

- Vi tok ut litt ekstra penger på Gardemoen, men vi har tatt ut mer penger denne uken for å være på den sikre siden.

LES OGSÅ HOS ITROMSO: Rådene du bør følge hvis du skal til Hellas nå

Litt bekymret

Banksjef Robert Wilhelmsen ved Sparebanken Nord-Norge på Skjervøy sier at banken har hatt flere bekymrede Hellas-farere innom mandag.

- De lurer jo på hvordan de skal forholde seg til det som skjer. Vi vil jo ikke anbefale å ta med seg store mengder kontanter til et kriserammet Hellas. Men samtidig er det vanskelig å si når bankene der nede åpner igjen, så folk er jo nødt til å ha med seg kontanter. Men vi ber folk om å i alle fall oppbevare pengene på en trygg plass, sier Wilhelmsen.

Monsen er litt bekymret for å gå fri for kontanter før de reiser hjem.

- Søsteren min kjenner noen som ferier i nærheten av Athen, og der er det fritt for penger. Men her i Platanias går det foreløpig fint. Onsdag skal vi reise til Chania, så kanskje vi i større grad merker krisen da, sier hun.

- Vi bekymrer oss litt dersom vi ikke kan bruke kort eller ikke får tatt ut flere kontanter. Men jeg tror vi skal klare oss til lørdag med kontantene vi allerede har. Hvis det blir problemer, blir det nok litt mindre shopping, sier Monsen.

Var forberedt

- Ving har ikke informert oss noe om krisen. Jeg hadde ønsket de informerte, slik at vi kunne tatt ut penger med en gang. Likevel var vi forbedret gjennom det vi leste i media, så derfor har vi tatt ut nok kontanter, sier Monsen.

Mandag er det nesten tretti grader og sol i Platanias.

- Vi har hatt en kjempefin ferie hittil. Det er nydelig vær og rundt tjueåtte grader her nå, avslutter Monsen.

Vet du om noen fra Nord-Troms som er i Hellas og merker krisen? TIPS OSS! Send e-post til nyhet@framtidinord.no eller SMS/MMS til 2399 med kodeord FIN TIPS

- Det er nydelig vær og rundt tjueåtte grader her nå, sier Monsen. Foto: Privat