Befolkningen og næringslivet på Arnøya er særdeles misfornøyd med fergetilbudet og forleden sendte også kommunestyret i Skjervøy en uttalelse til fylkesråden der uttrykte sin misnøye.

Driftssjef i Torghatten Nord, Petter Sundbakk, håper å ha en løsning på problemene på Arnøyferga til høsten.

- Vi prøver å finne en løsning på kapasitetsproblemene, ja, sier Sundbakk.

Forskjellig syn

Han understreker at Torghatten Nord ikke anser det tilbudet de nå gir på sambandet Storstein – Lauksundskaret – Nikkeby som et brudd på kontrakten med Troms fylkestrafikk.

- Nei, vi har litt forskjellig syn på det. Men vårt utgangspunkt er at vi per nå tilfredsstiller anbudskravene, sier Sundbakk.

- Dere mener at dere ikke trenger å gjøre noe. Men likevel vil dere prøve å gjøre endringer. Hvorfor det?

- Vi ønsker ikke det skal være misnøye med tilbudet som vi leverer. Vi prøver i samråd med Troms fylkestrafikk å finne en løsning som alle kan være fornøyde med, sier Sundbakk.

Jobber med løsninger

Han vil ikke si noe om hvorvidt man går for en større ferge eller flere avganger.

- Nei, det vil jeg ikke si noe om på det nåværende tidspunkt. Det er en del uavklarte forslag som vi jobber med og som vi vil kommunisere først til vår oppdragsgiver.

- Frykter dere for at merkevaren deres skal bli skadelidende?

- Nei, ikke merkevaren. Men vi vil jo ikke at brukerne våre skal bli stående igjen på fergekaia. Vi ønsker å få i stand en omforent løsning som alle tilfredse med. Samtidig er dette komplekst. Med den ruteproduksjonen vi har og --hviletidsbestemmelsene vi må forholde oss til, så er det ikke bare å gå tilbake til Lauksletta for å hente biler. Men vi skal være løsningsorienterte, sier Sundbakk.

Til høsten

- Når kan en løsning være på plass?

- Høres ut som det Troms fylkestrafikk sier om tidlig høst, er en god plan. Vi håper at vi kan komme til en snarlig løsning.