Med turen ønsker han å sette søkelyset på forfølgelse og fengsling av troende i Iran og andre land. Søndag 5. juni nådde han Storslett.

I sykkelhengeren har han telt, lett proviant og mengder med foldere, avis- og magasinutklipp som viser mye av den brutaliteten som skjer i hjemlandet.

- Jeg planlegger å bruke litt over en måned på turen, sier han og forteller at bred mediedekning vil være et viktig ledd underveis for å belyse alt det grusomme som skjer i Iran.

Menneskerettighetene brytes hyppig i det islamstyrte landet, og folk fengles, tortureres og henrettes på grunn av sin religiøse og politiske overbevisning, men også sin seksuell legning og påståtte utroskap.

Gjør flere stopp

Selv er Boali kristen og for et halvt år siden måtte han rømme fra Iran på grunn av sin tro. Tilbake sitter både kone, barn og foreldre.

Han trekker fram den store kontrasten mellom Norge og Iran, etter seks måneder som flyktning bosatt i Alta.

- Her kan mennesker med forskjellig tro leve i harmoni, sier han og spør seg hvorfor dette ikke skal være mulig også i hjemlandet.

Underveis vil Boali gjøre en rekke stopp. Han skal blant annet besøke en rekke kirker, og snakke med andre flyktninger i samme situasjon som han selv.

Når han er fremme i Oslo - etter planen i månedsskiftet, er håpet også å få møte en stortingsrepresentant for å få satt ytterligere fokus på situasjonen i Iran.