Da var nemlig Sparebanken Nord-Norge på Skjervøy på pletten for å tildele 200.000 kroner til det planlagte Newton-rommet, som skal lokaliseres til den videregående skolen på Skjervøy. Rommet, som skal være et tilbud for hele Nord-Troms,

– Veldig bra med slike gaver. Vi er kjempeglad for pengene og håper at det er mer å hente der ute, sier vikarierende prosjektleder Silja Karlsen om pengegaven.

Og penger trengs det. Karlsen regner med at det trengs millionbeløp både til ombyggingen av de aktuelle lokalene på skolene og et nytt millionbeløp til utstyr.

– Det er ganske store investeringer som skal gjøres. Så da kommer disse pengene godt med, sier Karlsen.

Spennende innredet

Newton-rommet på Skjervøy er ment å ha et fokus på havbruk og energi. Andre rom finnes blant annet på Finnsnes og Harstad. Rommet er ifølge beskrivelsene ”et praktisk, spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale med fokus på naturfag, matematikk og teknologi”.

- Vi ønsker å busse klasser fra hele Nord-Troms. Det koster, men vi prøver å få det inn i prosjektet – selv om det er dyrt, sier Silja Karlsen.

Banksjef Robert Wilhelmsen delte ut pengene, som kommer fra SNNs gavefond. Han liker at man tenker hele regionen når man planlegger Newton-rommet.

– Vi gir gjennom gavefondet til idrett, kultur og kunnskap. Vi ser dette som et tilbud til hele Nord-Troms og da er det lettere for oss å støtte opp, sier Wilhelmsen.

Realfagsfokus

Silja Karlsen sier at de har håp om å få penger også fra andre aktører.

– Vi har blant annet sendt en søknad til Statoil, som vi ikke har fått svar på. Og så er vi i dialog med flere andre som har sagt at de er positive til denne etableringen. Dette er jo en realfagssatsing som skal gi elever i Nord-Troms et større grunnlag for et realfagsfokus, sier Karlsen.

Glir lettere

Arild Torbergsen, som er leder for styringsgruppa for Newton-rommet, tror bankgaven kan være starten på en snøball som begynner å rulle.

– Det viser seg jo at så snart noen har startet å gi gaver, så er det lettere å få flere til å gi, sier Torbergsen.