E6 rundt Nordnes ble stengt fredag morgen på grunn av et steinras. For å få undersøkt rasområdet var Statens vegvesen avhengig av å komme opp med helikopter. Dette lot seg ikke gjøre før søndag formiddag. Veien ble åpnet igjen noen timer senere.

Les saken: E6 ved Nordnes er åpnet

Så lenge E6 var stengt var trafikkantene avhengige av ferge for å komme seg nordover eller sørover. Fergesambandet Lyngseidet-Olderdalen gikk kontinuerlig så lenge veien var stengt. Natt til lørdag gikk fergene til klokken 06.30. Da hadde de en times opphold før de startet på igjen og gikk til midnatt.

20 ekstra turer

Driftssjef ved Bjørklids Ferjerederi, Bernt Olav Johansen, opplyser at fergene måtte gå omtrent 20 turer ekstra. Totalt ble 3162 kjøretøy fraktet over Lyngenfjorden

- Det er ganske mye sammenlignet med en vanlig helg. Helga før fraktet vi rundt 900 kjøretøy, sier Johansen.

Den største ferga som gikk tar omtrent 75 biler og den andre tar 35 biler.

- Vi vurderte å hente Ullsfjordferga, men vi har en forpliktelse å holde kapasiteten oppe for det andre sambandet. Det måtte kommet en beordring fra Statens vegvesen eller Fylkeskommunen om vi skulle hentet den, sier driftssjefen.

Johansen sier det hadde vært en enklere vurdering om de hadde visst hvor lenge veien skulle være stengt.

Alt av tilgjengelig mannskap ble tatt inn for at fergene skulle kunne gå hele tiden.

Johansen sier de økonomisk vil gå i pluss etter helga, men det er ikke de store tallene å feire.

- Vi får utgifter med ekstra drivstoff og lønn til personalet. Vi går pluss, men det er ikke noe å hoppe i taket for. Målsettingen er uansett å hjelpe folk, sier Johansen.

Bør være fornøyde

Fredag kveld ble folk sittende opp til syv timer i fergekø.

Johansen sier likevel at trafikanter i Nord-Troms bør være fornøyde med veinettet vi har.

- Det er beklagelig for de som blir stående i kø, men samtidig må man skjønne at Statens vegvesen og Norge ikke kan ha andre omkjøringsmuligheter over alt, sier Johansen.

Nord-Troms har fjell og daler over hele regionen. Johansen sier man må innse hvor det er man bor og at alt ikke er riktig så enkelt.

- Så får vi ta de naturhendelsene som når de skjer. Det blir venting, men man får ta det med godt humør, sier han.

SE VIDEO: God stemning i fergekø

Bernt Olav Johansen Foto: Arne Teigen