Maken til uteovernatting har ikke vært gjennomført i Troms tidligere. Lørdag 5. september satser fylkets friluftslivsorganisasjoner på en storstilt mobilisering fra Kvænangen i nord til Kvæfjord i sør.

I alle fylkets 24 kommuner inviteres lokalpolitikerne til å bli med og overnatte ute. #nattinaturen som er navnet på arrangementet inngår i markeringen av Friluftslivets år og gjennomføres rundt om i hele landet.

Beste friluftsfylke

Friluftslivet i Troms har som mål å vinne konkurransen om årets friluftsfylke. Mye har skjedd så langt i år.

Nå er målet å gjøre utenatta i september til en suksess. For å lykkes med vil friluftsrådene ha så mange som mulig av listekandidatene med på overnatting i sin kommune.

Hugo Tingvoll i Nord-Troms friluftsråd sier at det nå jobbes med å finne organisasjoner til å ta seg av arrangementene rundt om i kommunene. På Spåkenes inviterer Reinrosa 4H politikere fra både Nordreisa og Kåfjord til overnatting, bålsamtale, aktiviteter m.m.

Løfter fram friluftslivet

- Vi håper politikere fra de mange valglistene lar seg friste til å bli med og markere friluftslivet på denne måten. I alle våre medlemskommuner vil det bli rigget til leirplass med bål og servering. Det å skape en sosial og trivelig lørdagskveld er målet. Om politikerne velger å overnatte i telt, lavvo, gapahuk eller under åpen himmel blir opp til dem. Samtlige friluftsråd i Troms er med og koordinerer utenatta og uten vårt samarbeid med jeger- og fiskerforeninger, 4H, speideren, turlag og andre friluftslivsorganisasjoner ville ikke maktet å få til dette. Nå krysser vi fingrene og håper at så mange som mulig av politikerne på de lokale valglistene blir med og overnatter ute sammen med oss. Det er laget en nasjonal påmeldingsside der de som vil være med går inn og registrere seg. Til nå har 600 politikere rundt om i landet meldt seg på, men bare 33 av disse er fra Troms Men det er først nå hovedjobben starter med å gjøre arrangementene kjent. Vi tror mange i Troms kommer til å bli med, sier Hugo Tingvoll.

Trenger friluftslivspolitikere

Ønsket om å løfte fram friluftsliv som en aktivitet som passer for alle er en viktig årsak til at friluftsrådene i Troms frir til lokalpolitikerne nå på tampen av valgkampen.

- Friluftsfylket Troms har å utrolig mye å by på til alle årstider. For den som er opptatt av naturopplevelser, fysisk aktivitet og folkehelse er det viktig å satse på friluftsliv. For å lykkes med å oppnå allsidige og synlige resultater for fylkets innbyggere trenger vi politikere som vil være med og løfte fram friluftslivet, avslutter Hugo Tingvoll i Nord-Troms friluftsråd.