I så fall blir grupperingen en betydelig maktfaktor når det skal forhandles om innflytelse og posisjoner. En jokerrolle kan i beste fall bli resultatet for ”Pus-lista”.

- Vi har ikke tatt stilling til hvem vi vil samarbeide med, men vi skal gi velgerne et klart svar før de går til urnene, sier Olsen.

Furuflatingen meldte seg i februar ut av Lyngen Arbeiderparti. Nokså umiddelbart startet prosessen med å etablere ei upolitisk liste.

- Jeg fikk flere forespørsler om å danne ei liste. Jeg mener lokallaget til Arbeiderpartiet er blitt for sentralisert rundt Lyngseidet, beklager Olsen.

Sterk liste

Kommer Samhold Lyngen inn med fire representanter, vil de mest sannsynlig kunne danne flertall sammen med Ap og Senterpartiet. Ventelig vil det også holde til flertall sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

- Jeg meldte meg ikke ut av Lyngen Ap for å videreføre Ap-politikk.

- Er kjemien med sentrale Ap-politikere god nok til å kunne samarbeide i fire år?

- Jeg tror det vil være mulig, men det blir vanskelig. En koalisjon med de borgerlige er mest nærliggende.

Olsen er godt fornøyd med sammensetningen av valglista.

- Vi har kandidater fra hele Lyngen, med unntak for Nord-Lenangen. Vi har ei sterk liste med mange kvalifiserte personer.

Ufravikelig

Byggeklare tomter til bedrifter og private står øverst av enkeltsaker.

Fortsatt drift av Lyngsdalen oppvekstssenter er et ufravikelig krav.

- Vi har startet en intensiv valgkamp. Vi har bevisst ventet, for det som ble sagt før sommerferien er blitt glemt av de fleste.

- Fire mandater virker ambisiøst?

- Jeg ser det som et oppnåelig mål etter å ha pratet med folk fra hele kommunen. Vi opplever positiv stemning.

- Hva vil innbyggerne merke av forandringer hvis Samhold Lyngen får innflytelse?

- Samtlige skriftlige henvendelser skal besvares i tråd med forvaltningsloven. Vi vil jobbe for at de som ønsker det, tilbys 100 prosent-stilling. Vi vil ta styringen tilbake til politikerne. Nå har administrasjon for stor makt, forteller Stein-Are Olsen.