Kostnadene anslås til å havne et sted mellom åtte og ti millioner kroner. Bygget blir på 300-400 kvadratmeter, plassert like i nærheten av nåværende butikk. Ambisjonene på sikt er å skape 4-7 arbeidsplasser. Det er behov for et område på seks dekar.

- Slike prosesser tar gjerne tid. Vanskelig å si når det eventuelt blir byggestart, men allerede våren 2016 virker urealistisk, sier Olsen.

Kan bli nedlagt

Karin og faren Bjørn-Arild Olsen samarbeider om prosjektet i et selskap under stiftelse. Hun er daglig leder for Lyngen Reker AS.

Det aktuelle arealet for næringsbygget inngår i reguleringsplanen for havna på Lenangsøyra. Området tilhører en bonde. Partene er ikke kommet til enighet om prisen. Karin Olsen føler seg imidlertid trygg på at kjøper og selger blir enige om en avtale.

- Det mest kritiske er fremtiden til nærbutikken. Eldste del av bygget er 85 år. Alt av fryse- og kjøleutstyr er gammelt. Renovering av butikken vil ikke være hensiktsmessig.

- Hva kan skje hvis det ikke blir næringsbygg?

- I ytterste konsekvens blir butikken ikke videreført, med de negative ringvirkningene det har for et lite lokalsamfunn, forteller Karin Olsen.

Nærbutikken er den eneste på strekningen fra Lyngseidet til Nord-Lenangen.

Overnatting

Det planlagte næringsbygget skal etter foreløpige planer inneholde flere elementer, i tillegg til butikk.

- Vi ønsker å kunne tilby mulighet for at turister kan overnatte. Dette er tenkt i samarbeid med Lenangen Brygge.

Olsen har planer om et kjøkken, som Lyngen Reker kan bruke til utvikling av nye produkter av skalldyr og fisk. Det er også tenkt brukt av Ragnhildas AS for videreutvikling av hennes produkter. En kafé kan bli en del av konseptet.

Næringsbygget har en prislapp på inntil ti millioner kroner.

- Vi har lokale investorer, som vil være med på å få til noe på Lenangsøyra.. Hvis vi lykkes, er ambisjonene å skape 4-7 arbeidsplasser på sikt, forteller Karin Olsen.