I debatten på Halti tirsdag kveld sa Johnsen i debatten om kommunestrukturen at han ikke ser for seg at Skjervøy skal slå seg sammen med naboer som Nordreisa, Kåfjord og Kvænangen.

Mens flere av de andre ordførerne som var i panelet så på samarbeid med nabokommunene, var Torgeir Johnsen ganske klar:

- Vi er pålagt å være med på sammenslåing. Men det er ingen skjervøyværinger som vil være med på kommunesammenslåing, sa Johnsen.

71 prosent mot

Det korrekte tallet er, ifølge en meningsmåling gjort av Norfakta for Framtid i Nord, NRK og Nordlys, 71 prosent. Bare 18 prosent av Johnsens sambygdinger vil slå seg sammen med andre kommuner.

Skjervøyordføreren sa riktignok i sluttappellen sin at hvis det skulle bli aktuelt med sammenslåing likevel, så vil han ha det såkalte Nord-Troms 6 - med alle seks Nord-Troms-kommunen.

I Lyngen er det bare 36 prosent som stiller seg avvisende til kommunesammenslåing, mens 47 prosent er positive. Og ordfører Sølvi Jensen var åpen for et samarbeid rundt Lyngenfjorden.

- Vi har fortsatt ikke fått alle utredningene, men jeg ser for meg et Stor-Lyngen slik vi hadde før 1930. Det syns jeg personlig er attraktivt, sa Jensen.

Kranglefanter?

Det gjorde Geir Varvik fra Storfjord Høyre også.

Jeg har sett for meg Stor-Lyngen i mange år allerede, før han tilføyde:

- Men hvem vil inngå et ekteskap med kranglefantene fra Storfjord? Det blir i alle fall et heftig forhold, sa Varvik og høstet latter fra de rundt 100 fremmøtte på Halti.

Svein Leiros, Senterpartiets ordførerkandidat i Kåfjord, var bekymret for det faktum at Kåfjord er den eneste kommunen i Nord-Troms som er i Samisk forvaltningsområde.

- Det er kjempeviktig for oss hva som skjer med det. Vi har ikke fått svar fra regjeringen om det, sa Leiros.

Hele debatten kan du se her.