Etter at det endelige valgresultatet for kommunevalget i Nordreisa var det klart at Kristelig Folkeparti kunne juble.

- Det er ikke vanskelig å gjette seg til at vi er rimelig godt fornøyde. Vi går fram fra sist valg i og vi setter all time high-valg! Sier Kristiansen.

Krf i Nordreisa fikk 14,8 prosent av stemmene. Det beste resultatet de har hatt tidligere var på 11,1 prosent. Partiet går dermed fra to mandater til tre. Kristiansen sier de nye representantene i kommunestyet er ivrige.

- Det blir artig å få flere med på laget i kommunestyret. Det blir kjempegøy, sier Kristiansen.

Styret i partiet hadde gjettekonkurranse tidligere om hvor mange mandater de ville få etter valget.

- De mest optimistiske trodde på fire mandater. Vi fikk nesten fire mandater, men det fjerde glapp i siste liten, sier Kristiansen.

Uoversiktlig situasjon

Tirsdag kveld skal styret og gruppa i partiet møte. Da skal de blant annet diskutere hvem de eventuelle ønsker å samarbeide med.

- I og med at mange av de små partiene har gått fram er det en uoversiktlig situasjon. Hva vi kommer til å mene vil jeg ikke si noe om før jeg har snakket med de andre i gruppa, sier Kristiansen.

For å ha flertall i kommunestyret vil en koalisjon kreve minst elleve mandater. Ap, Sv og Sp har tilsammen ti. Frp og Høyre har syv. Her kan KrF med sine tre mandater bli avgjørende for et flertall.

- Vi vet at vi har en sterk posisjon. Nå er vi opptatt av at alle de som har vist oss tillit vil få mest mulig igjen for stemmene. Jeg vil ikke spekulere i verv eller posisjon, sier Kristiansen.

Les saken: Blokkene står likt - MDG på vippen

- Folk er luta lei

Hun tror at folk i Nordreisa har ønsket en forandring.

- Vi ser at de små partiene har gjort det godt og at det har vært lav deltakelse under valget. Jeg tror begge faktorene indikerer at folk er luta lei, de ser at de store partiene ikke lykkes i å etablere noen troverdige prosjekter og få en stødig økonomi. Det viser og at noen ønsker å prøve noe nytt, sier hun.