Mot 11 henvendelser til næringsutvikler i 2011, kom det i 2012 hele 90 henvendelser. Dette er gode tall for næringsutvikler Beate Brostrøm og ordfører Lidvart Jakobsen, som torsdag tok mot direktør Stein-Gunnar Bondevik og spesialrådgiver Hans-Tore Nilsen i Innovasjon Norge Troms.

- Ettersom jeg er nytilsatt har jeg behov for å komme rundt å høre hvordan det står til i kommunene, sier Bondevik, og legger til at de også følger opp samarbeidsavtalene de har med blant annet Nordreisa og Kåfjord.

Kulturnæringen vokser

Brostrøm forteller at kommunesamarbeidet med Innovasjon Norge har vært uvurderlig for henne da hun fikk jobben som næringsutvikler i Nordreisa.

- Det er helt fantastisk, og jeg hadde ikke klart meg uten, sier hun.

Under besøket la de fram situasjonen i Nordreisa i dag, der det per dags dato er rundt 150 bedrifter med omsetning av betydning.

- De fleste er små bedrifter, og hovedsakelig innenfor handel, bygg og transport. I tillegg gleder vi oss over at kulturnæringen er i vekst, sier Brostrøm.

Mer fokus

Arealplanen, som er tenkt ferdig i 2013, beskriver Brostrøm som flaskehalsen for flere satsninger, først og fremst industri og reiseliv.

- Det er mange som har både planen og kapitalen klar, men som venter på at planene skal bli ferdige.

I tillegg nevnte hun den økte aktiviteten i næringslivet i Nordreisa, hvor både næringsutvikleren og nærings- og kulturutvalget har hatt mye mer å gjøre enn årene før.

- Dette skyldes at vi har satt fokus. Da nærings- og kulturutvalget tidligere var et utvalg som gikk inn under formannskapet, er de nå et eget utvalg med varaordføreren som leder, sier ordføreren.

- Det har vært et år med full fart, legger næringsutvikleren til.