Det var klokken 14.15 søndag formiddag Hovedredningssentralen fikk melding om at en 38 år gammel kvinnelig turist hadde falt ned på østsiden av Storhaugen i Kåfjord.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor langt fallet har vært, men det var noen hundre meter, forteller Raymond Prestøy i HRS til Framtid i Nord.

Raskt lokalisert

Da HRS fikk meldingen ble ambulansehelikopter fra Tromsø kontaktet. Ambulansehelikopteret var allerede i lufta, og kom derfor kjapt til stedet og allerede klokken 14.45 ble kvinnen funnet omkommet.

Den forulykkede ble fløyet med luftambulansen til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

- Gode sikkerhetstiltak

Kvinnen var en del av et turfølge fra Østerike som til sammen talte fem personer. Politiet har nå dannet seg et godt bilde av saken, og mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak fallet, ifølge operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen.

- I tillegg må det nevnes at det er blitt gjort gode sikkerhetsmessige tiltak fra de som guidet turen, så de kan ikke  bebreides, sier operasjonslederen til Framtid i Nord.

- Det er et hendelig uhell, og som i dette tilfellet har fått et tragisk utfall, forteller han videre.

Stupbratt

Det 1140 meter høye Storhaugen i Djupvik er det mest populære skifjellet i Kåfjord, hvor det daglig er mye skikjørere, både utenlandske turister og lokale. Vestsiden av fjellet ned mot E6 er rundt 20 -25 grader bratt, men østsiden er stupbratt.