Politiet har torsdag 10. oktober siktet og pågrepet to menni forbindelse med at Magnar Sivertsen ble funnet død på bopel i Olderdalen i Kåfjord kommunelørdag 21. september.

Dette opplyser politiet i en pressemelding, fredag formiddag.

- Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap.Pågripelsene skjer etter en omfattende teknisk og taktisk etterforskning, og erbasert på den samlede informasjon som politiet nå besitter om saken. Depågrepne vil bli avhørt fredag og det vil deretter bli tatt stilling til omvaretektsfengsling skal begjæres.

Utenfor siktelse

En tredje person er tidligere siktet for falsk forklaring iforbindelse med saken. Denne er ikke blant de som nå er siktet for drap.

Avhensyn til etterforskningen kan politiet ikke gi ytterligere opplysninger om depågrepne eller om resultatet av etterforskningen så langt. Det gjenstårfortsatt et betydelig etterforskningsarbeid. Kripos yter fortsatt både taktiskog teknisk bistand i saken.

Ønsker fortsatt tips

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt medpersoner som befant seg i Olderdalen fredag 20. eller lørdag 21. september ogsom mener å ha opplysninger av interesse for saken. Alle observasjoner ellerannen form for kontakt med avdøde Magnar Sivertsen i de siste dagene førdødsfallet er av interesse. Det samme gjelder observasjoner av elleropplysninger om personer eller kjøretøy med tilknytning til Sivertsens bopel.

Væpnet aksjon

Tidligere fredag meldte Harstad Tidende om en væpnet politiaksjon i Kvæfjord.

LES OGSÅ: Navnet frigitt

I følge HT.no gikk politiet i Midtre Hålogaland til væpnet aksjon, torsdag ettermiddag, med flere patruljer involvert i aksjonen.

Politistasjonssjef Geir Pedersen bekrefter dette til ht.no.

- Her har vi bistått et annet politidistrikt, sier operasjonsleder Frank Andreassen hos Midtre Hålogaland politidistrikt.

LES OGSÅ: Etterforsker mulig drap

Fire-fem politifolk

Dette bekrefter politistasjonssjef Geir Pedersen fredag morgen.-  Det ble pågrepet en person og det  var en væpnet aksjon. Vi hadde fire-fem politifolk på plass, sier han.

Pedersen sier at pågripelsen var udramatisk.-  Vedkommende er bosatt i Kvæfjord, sier Pedersen.

-  Vi fikk en henvendelse fra ledelsen i Troms politidistrikt om å bistå Troms politidistrikt. I henvendelsen var det konkrete ting som vi måtte bistå med.

LES OGSÅ: Har mottatt tips

Saken oppdateres.