De har tatt det latinske navnet for maur, formica, som nytt navn på treningssenteret, søskenparet Martha Henriksen og Espen Johansen. De to er til daglig i ledelsen for Renholdsservice AS, og da John Allan Reese la Gymet Skjervøy ut for salg nylig, slo bedriften deres til.

- Vi ønsker at dette tilbudet skal bestå på Skjervøy, sier Martha Henriksen, prosjektleder for treningssenteret.

- Det å trene er utrolig viktig. Det gir god helse og det øker overskuddet i hverdagen.

Mer treningslyst

Espen Johansen, som er daglig leder for Renholdsservice AS, mener også det å trene på senter er mer sosialt.

- Selvsagt er det flott og sunt å trene ute, og det beste er jo en kombinasjon. Fordelen med senteret er jo at man kan trene hele året, i all slags vær.

De har fått med seg Kathrine Nilsen som senterleder. I dag har hun gruppetimer, et tilbud senteret skal satse på og utvide.

- Det er nok en del typer trening vi kan få i gang. Zumba var jo kjempepopulært her, og kanskje kan vi starte det igjen. Det er utrolig mange muligheter.

Som senterleder vil hun både lede en del treninger og styre den daglige drifta.

- Vi ønsker å være synlige og til stede slik at det øker lysten til å trene.

Daglig til stede

De nye eierne overtar et treningssenter med om lag 260 medlemmer. En del av disse må nok ansees som støttemedlemmer.

- Utvilsomt er det en del av de, men vi håper jo å hente dem inn igjen ved å være aktive, ha gode tilbud og gjøre senteret til et sted man vil dra til, sier trioen.

Mye blir som det er i dag. Åpningstidene er fra grytidlig morgen til sen kveld, det blir gruppetimer og det blir apparattrening.

- En av forskjellene blir nok at resepsjon blir daglig bemannet. Siden forgjengeren drev to senter, kunne han ikke være her hele tiden. Det blir nok en styrke for oss, sier Espen Johansen.

Stengt

Renholdsservice AS er medeiere i bygget senteret er i, Naustet. Johansen legger ikke skjul på at det naturligvis er en fordel.

- Det var også en medvirkende årsak til at vi gikk som eier. Men i hovedsak er det fordi vi tror og mener det er både et behov og et marked på Skjervøy for et slikt tilbud. Om ikke ville vi lat være.

I neste uke blir senteret stengt i tre døgn.

- Vi trenger noen få dager på å flikke litt, skifte logoer og klargjøre. Så åpner vi i ny form, torsdag om en uke.

Hvorfor Formica?

- Mauren er et flittig dyr som står på og arbeider. Og så er den utrolig sterk, og kan løfte flere ganger sin egen kroppsvekt, sier Martha Henriksen.

- Og om dette blir en maurtue der det myldrer av sunne og sterke folk, er jo det helt supert.