Larsen fikk kvalitetsprisen fra Nortura i form av et fat.

Han topper klassen for over 250 leverte lam med 11,0 i score.

Asgeirs brødre Jan-Arne Waltenberg og Eirik Larsen følger på henholdsvis tredje og fjerde plass, begge med 10,9 poeng.

Fettmengde, størrelse og kjøttkvalitet er blant kriteriene som legges til grunn for beregningene.

Bedre pris

Asgeir Larsen mottok prisen på kretsmøtet for Nortura på Tindevangen. De to andre brødrene var ikke til stede.

Han levrete i fjor høst 300 lam til slakteriet.

- Jeg starter arbeidet 1. november med tanke på det som skal skje det den påfølgende høsten. Det handler blant annet om fôring av morsdyrene, avl og forholdene på beite.

- Har du kåringen i bakhodet gjennom hele året?

- For meg er det ikke et mål å få et fat fra Nortura. Ambisjonene er å levere lam av best mulig kvalitet. Det gir bedre pris, og kanskje også et fat, forteller Asgeir Larsen.

Klippekort

Dette er andre gangen Larsen topper Norgesstatistikken. Han vant for noen år siden klassen for 100-250 leverte lam.

Han og brødrene har nærmest klippekort på å markere seg blant landets beste sauebønder.