Det kom fram i siste kommunestyremøte. Rådmann Cissel Samuelsen fortalte at fylkeskommunen er klar over det vedtaket som blir gjort og at begge partene nå vet mer konkret hva de har å gå på i forhold til et samarbeid.

- Det er også bra for lokalsamfunnet å få vite at vi har ei avklaring og ikke lenger jobber for å samle ungdomsskoleelevene på den videregående skolen, mener hun.

- Ideen om å samle de naturbaserte næringene og all kompetansen som ellers finnes i samfunnet er fortsatt god, mener Ingrid Lønhaug (SV).

Ser muligheter

- Å samle elevene under samme tak var derimot ikke så godt tenkt. Både elevene og foreldrene var i mot det. Økonomisk ville vi heller ikke klart å legge til rette for å samle de to skolene. Med denne avklaringa står vi friere til å samarbeide om å bygge et Kystens kompetansesenter, mener hun.

- Nå ser vi igjen muligheter og ikke bare begrensninger. Et newtonrom og en visningskonsesjon er noe som kan revitalisere skolen, erklærer Lønhaug.

- Den videregående skolen er truet, bekrefter rådmannen.

- Vi må ta inn over oss de økonomiske realitetene for fylkeskommunen. Fylkesråden har sagt klart i fra at skolen blir vurdert økonomisk, og den målet opp mot de andre skolene i fylket, advarte hun de som ikke tror at skolen er fredet.

- Newtonrommet er ikke bare for Skjervøy kommune, det er et regionalt tilbud og har vært diskutert i regionrådet og de stiller seg bak dette Statoil og Lerøy har gitt positive signaler om at de kan bidra økonomisk til selv oppbygginga, men drifta og undervisninga må vi få til sammen med fylket, redegjorde hun.