Idag holder brannvesen, politi og helsepersonell på med en tverrfaglig øvelse med gjennomføring av flere simulerte trafikkuhell i Burfjord. Deltakere var lokale, men også fra Skjervøy, Nordreisa og Loppa. Elever fra Kvænangen barne - og ungdomsskole var innhentet som skuespillere.

Øvelsen gjennomføres gjennom prosjektet tverrfaglig akuttmedisinsk samarbeid, og kursholdere fra Norsk Luftambulanse var tilstede som instruktører.

- Det meste under øvelsen gikk bra og vi utførte ting i riktig rekkefølge. I en slik situasjon er det viktig å få oversikt, for så å holde effiktiviteten oppe. I tillegg må man bruke riktig innsats med de riktige ressursene, sier fagleder brann under øvelsen, Dag Åsmund Farstad.

Farstad er til vanlig avdelingsingeniør ved teknisk avdeling, og sier øvelsen er bra for å bli på hugget.

- Alle blir jo litt rusten etter en stund, så dette er en god måte å få en oppfriskning på. Også lærer man alltid nye ting som er viktig å ha med seg, smiler han.

Nina Lovise Solheim (14) var en av markørene under øvelsen. Hun var en av de heldige ungdommene som kom fra "kollisjonen" med status frisk.

- Det var veldig kult å være med, selv om det var litt kaldt å sitte så lenge i bilen, ler hun.

Les mer i papirutgaven torsdag.

Foto: Isabell Haug