Det skjedde på siste jaktdag den 31. mars. De øvrige gaupene ble felt i Evenes, Målselv (Mauken), Kåfjord (Normannvik) og Nordreisa (Rotsundalen).

Tre av gaupene ble felt i Nord-Troms, og ved to av fellingene har jaktlagene i hovedsak bestått av personer fra regionen. Den ene gaupa ble i tillegg felt i forbindelse med jaktkurs.

- Det er svært gledelig å se at samarbeid blant jegerne, og i tillegg at god opplæring gir resultater, opplyser jordbrukssjef Kyrre Pedersen.

Kom sent i gang

Det ble i forkant og under hele jakta observert mye gaupeaktivitet i kommunene Kåfjord, Nordreisa, Storfjord og Kvænangen.

Jakta er i stor grad avhengig av snøfall og første halvdel av jakta var preget av dårlige sporforhold. Jakta kom derfor sent i gang, bortsett fra en kort periode tidlig i jakta der forholdene var nokså gode og resulterte i jakt over noen dager.

Omfattende arbeid

Beitenæringen har uttrykt stor glede over at jakta i år har vært vellykket, og at det er tatt ut tre dyr i Nord-Troms regionen. Håpet er at årets fellinger bidrar til mindre tap og lidelser på beitedyr.

Årets fellinger viser i all tydelighet hvor viktig det er å ha avklarte tillatelser for utøvelse av jakt. Manglende grunneiertillatelser og mangel på jegere har frem til nå har vært begrensende for å få tilstrekkelig antall fellinger, er i ferd med å snu.

- Dette arbeidet har nylig startet, og vi har en omfattende jobb foran oss, før dette er på plass. Eksempel på viktigheten i arbeidet ved å skaffe til veie tillatelser for å kunne drive en effektiv jakt, fikk vi spesielt erfare på jakta sin siste dag. Under jakta forflyttet gaupa seg ut av lovlig område. Det ble da nødvendig å få tillatelser på plass i samme tidsrom som jakta foregikk. I dette tilfellet gikk det bra, men det kunne like fort stoppet jakta, opplyser jordbrukssjef Kyrre Pedersen.

Avhengig av at flere bidrar

I regi av Fylkesmannen (Dyr-i-Drift) er det avholdt to gaupejakt kurs i år, der den ene var et ledd i kompetansebygging av de kommunale skadefellingslagene i Troms.

Fokuset i prosjektet har til nå vært satt inn i Nordreisa og Kåfjord. Arbeidet videre med tillatelser i Storfjord og Kvænangen vil bli igangsatt fortløpende.

Det oppfordres til at flest mulig bidrar i prosessen med innhenting av jakttillatelser.

- Vi er helt avhengig av at flest mulig stiller opp og bidrar i dette arbeidet. Ta gjerne kontakt med Nordreisa kommune eller samarbeidspartner TURA AS for informasjon rundt dette arbeidet, avslutter han.