De døde revene som ble funnet mandag er nå fjernet. Dette ifølge Viggo Jørn Dale, leder i teknisk sektor i Lyngen Kommune.

LES OGSÅ: – Det ser helt forferdelig ut

Dale forteller at de døde kadavrene nå tas hånd om til etter påske, for så å bli levert inn til Norsk Protein på Stormoen i Balsfjord. Her skal de destrueres slik loven tilsier.

Skuddpremie

Dale sier kommunen vet hvem som har gjort dette.

– Det vi sitter med av informasjon er at dette er dyr som har blitt felt på grunn av skuddpremie og deretter blitt dumpet, sier han.

Ifølge Knut Øystein Johansen, distriktsleder i Mattilsynet er en slik håndtering av dyr ulovlig.

LES OGSÅ: – Dette er ulovlig

Kommunen vil likevel ikke anmelde.

– I utgangspunktet vil vi ikke det. Dette er så klart ikke akseptabelt. Men jeg tror ikke personene som har gjort dette vil gjøre det igjen når de ser hvor mye oppstyr det ble i media, sier Viggo Jørn Dale.

– Angrer vedkommende seg?

– Jeg har ikke selv snakket med vedkommende men det er all grunn til å tro det. Vedkommende skjønner nok at dette ikke må skje igjen, så en advarsel og all fokuset i media får være preventivt nok, sier han.

Forhindre slikt i fremtiden

Ørjan Holm, regionsleder nord i Norges Miljøvernforbund hadde først tenkt å anmelde saken.

– Men siden det nå er blitt håndtert såpass fort vil jeg ikke gå videre med det. Jeg er enig med Dale i at dette får være preventivt nok. Bygda det er skjedd i er såpass liten og folk vet sikkert hvem dette er, noe som kan være flaut nok for jegerne, sier han.

Ifølge Dale er det viktigste nå å sørge for at dette ikke skjer igjen.

– Vi vil ta en diskusjonsrunde på regelverket etter påske med Landbruksorganisasjonen i Lyngen. Dette for å diskutere hvordan kravene til destruering og fremvisning av kadaver for skuddpremier skal være. Det må vi gjøre når saken er blitt som den er blitt. Jeg tror forøvrig dette kan være ting som skjer i andre kommuner også, avslutter han.

Viggo Jørn Dale i teknisk etat, Lyngen Kommune. Foto: Arne Teigen