Lørdag 26. april får Reisa Treningssenter besøk av Ingrid Valencia fra Bergen, som reiser rundt og holder masterclass i Zumba.

Instruktør på senteret Helga Wigdel gleder seg stort, og ønsker at folk fra hele regionen skal delta.

Hun forsikrer også om at selv om «masterclass» kan høres litt skremmende ut, trenger man ikke ha vært med før for å delta.

- Alle kan delta, og dette er en ypperlig anledning til å prøve ut konseptet, sier hun.

Erfaren

Påmelding skjer enten gjennom facebooksiden Zumba på Storslett, eller ved å kontakte Reisa Treningssenter.

Instruktøren som kommer på besøk har i fire år drevet sitt eget treningssenter, og da zumbafeberen kom til Norge ble hun instruktør. Hun har siden da hatt kurs i bergensområdet, og har reist landet rundt og holdt minikurs og masterclass. Hun har også danset på scenen med flere av verdens mest kjente zumbainstruktører.

Hva er Zumba?

De fleste har til nå fått med seg hva Zumba er, men til de som enda ikke har hørt om den populære treningsformen, kan Wigdel fortelle at det er bevegelsestrening til musikk.

- Det er hentet inspirasjon fra de typiske latinske dansene, som merengue, salsa, samba, reggeton og bellydance, men det er ikke dans i så måte. Det er hentet enkle steg fra disse danseformene, sier hun.

- Zumba er trening som får deg til å smile hele timen og forbrenne flere kalorier enn du trodde var mulig, legger hun til.

Ingrid Valencia holder masterclass i Zumba for nordtromsingene neste helg.