Uvitende er han om nyheten da Framtid i Nord forteller Per Halvard Hansen at bedriften hans Lenangen Brygge AS har fått bevilget støtte fra Sametingsrådet.

– Hva? Kjempegreier! En virkelig god nyhet, sier han glad over telefon.

I følge sametingsråd Silje Karine Muotka er Lyngen et utmerket område som har økt satsing på lokale ressurser og kultur.

– Det er en utvikling vi ønsker å bidra til, opplyser hun i en pressemelding.

– Vi er på god fot!

Støtten han får til bedriften på Lenangsøyra er på 463.000 kroner. Pengene skal brukes på å betale ned gjeld.

– Vi ble ferdig med to store fine hytter nå i mars. Også har vi kjøpt flere båter som vi skal bruke til fiske så vi må nok betale litt ned på alt dette, sier han.

Hansen understreker at det er godt å få støtte fra Sametinget.

– Jeg har fått støtte før da jeg skulle kjøpe båt, så vi er på god fot, og nå kan jeg ikke klage på reinsdyra her, ler han.

Sportsfiske og skiturister

Det er han og broren, Tommy Hansen, som ved siden av å være rekefiskere, nå også ønsker å satse på turisme. Sammen har de investert i det de sier er et rorbu-anlegg.

Lenangen Brygger har tidligere fått 1 million fra Innovasjon Norge. Dette gjorde at Hansen-brødrene kunne gå inn med en nokså høy egenandel da de skulle starte opp.

Brødrene hadde de første skituristene i mars, og førstkommende lørdag tar de imot de første turistene som ønsker å fiske.