Frisørsalong Åss 2’An på Storslett er totalskadd etter en brann.

Brannen skal i følge drivere Mari-Jeanett Thomassen og Silje Regine Lilleng ha skjedd en gang mellom lørdagskveld og mandagsmorgen.

Ingen var tilstede i lokalene da brannen brøt ut, og brannen har etter foreløbig konklusjon fra politi og kommune slukket av seg selv.

Skadene nådde ikke utsiden, men alt av inventar, produkter og vegger må rives og bygges på nytt. Mesteparten er røykskadd, mens bakrommet er nedbrent.

I rommet hadde jentene et lite hybelkjøkken, og man antar at brannen skal ha startet her.

– Jeg fikk sjokk

Mari-Jeanett Thomassen hadde vakt mandagsmorgen. Synet og lukta som møtte henne da hun låste opp ytterdøra sier hun var forferdelig.

– Stanken slo skikkelig i mot meg. Jeg fikk sjokk og etter det gikk ting på autopilot. Salongen var vårt hjertebarn, forteller hun trist.

Venninnene startet opp bedriften for drøyt sju måneder siden. Kundekretsen var akkurat begynt å stabilisere seg.

– Vi er knuste. Nå når alt begynte å finne sin plass må vi starte helt på nytt igjen. De siste månedene gikk alt så bra, sukker de.

Vil beholde kundene

Jentene forteller at de har brukt omkring 500.000 kroner på å etablere bedriften og pusse opp bygget de leier.

Nå prøver de å finne ut av hvor mye verdi som har gått tapt.

– Men det verste er egentlig hvis røyklukta blir værende igjen etter vi har pusset opp. Vi er redde for at vi må jobbe i stanken, men vi har det jo ganske tett innpå oss akkurat nå, sier Thomassen.

Thomassen hadde egentlig en full liste med kunder denne uka. Lilleng hadde ferie.

– Vi er redde for at kundene ikke kommer tilbake dersom de blir fornøyde en annen plass som de besøker nå, sier Lilleng.

Midlertidig løsning

Av en tidligere kollega av Thomassen har frisørene fått låne utstyr slik at de kan starte opp noe midlertidig.

– Vi skal leie det gamle sykkelbygget ved Flortex, og blir å starte opp der tidligst 4. august. Om tre måneder ønsker vi å være tilbake i det gamle lokalet, avslutter jentene.

- Vi håper kundene våre klarer å vente til vi er på plass igjen, smiler de tappert.

TOTALSKADD: Jentene tror brannen startet på bakrommet. Det er ingen mistanke til at noe kriminelt har skjedd. - Dørene var låst og lukket, sier de. Foto: Isabell Haug