Mange av oss tar også med seg både knekkebrød og brunost i bagasjen viser Vings undersøkelse Reisepanelet, der 11.170 personer har svart på spørsmål om sine ferievaner.

I Sverige og Danmark har en tilsvarende undersøkelse blitt gjenomført og i svenske kofferter kan man finne både kaffe og kaviartuber, mens danskene foretrekker å ha med seg rugbrød, kaffe og litt salt lakris.

– Uansett hvor hyggelig det er å oppleve lokal matkultur i ferien, er det noen ting vi ikke kan være foruten – god norsk kaffe for eksempel. Da mange av våre reisende bor på leilighetshotell tas det ingen sjanser når det gjelder kaffe. I tillegg pakkes det ned både brunost, kaviartuber og salt lakris, sier Sophie Frisholm, Pr-ansvarlig i Ving.

Dette tar nordmenn oftest med seg:

  1. Kaffe

  2. Knekkebrød

  3. Brunost

  4. Kaviar

  5. Annet

  6. Makrell i tomat

  7. Leverpostei

  8. Grovt brød

Svensker og dansker skiller seg ikke mye fra oss nordmenn. Det viser en undersøkelse gjennomført av Ving Sverige med 6.300 svarende og av Spies Danmark med 3.775 svarende.

I tillegg til kaffe er kaviartuben noe svenskene ikke klarer seg uten, mens danskene foretrekker rugbrød og litt salt lakris i ferien.