På gården er det 27 melkekyr, som leverer omtrent tohundretusen liter melk i året. Jan-Harald Tørfoss forteller at det har vært en god sommer for gressavlinga.

- Det har gått veldig bra med slåtta i år, og vi har omtrent like mange rundballer som i fjor.

Tørfoss tror det gode været var med å øke kvaliteten på gresset.

- Det er viktig at gresset ikke er for vått når rundballene blir pakket, fordi da vil fôret være frossent når vi skal fôre med det til vinteren, sier han.

Presser rundballer

Tørfoss slår omtrent 450 mål. Han deler rundballepresse og slåmaskin med en annen gård i Reisadalen. Denne sommeren er andre året han pakker rundballene selv – tidligere leide han inn andre til å gjøre det for seg.

- I fjor kjøpte vi utstyr sammen med en annen gård, så dette er andre året vi slår selv. Vi brukte litt over en uke på høya, med et par dager pause midt i, på grunn av tekniske problemer. Ellers har det gått veldig bra, forteller Tørfoss.

Ikke enig i jordbrukspolitikken

Tørfoss liker ikke jordbrukspolitikken til den sittende regjeringa, siden han mener det må finnes både store og små bruk i Norge.

- Det er ingen tvil om at det vil forsvinne enda flere gårdsbruk fremover i hele landet, og det er veldig synd, sier han. Tørfoss legger til at han tror det er muligheter i Nordreisa for å drive store gårdsbruk, men ikke alle steder.

Likevel optimist

Ekteparet på Tørfoss Gård er optimister, så de ser lyst på framtida til gårdsbruket deres.

- Vi er optimistiske av natur, så vi tror det vil gå bra med gårdsdrifta framover, avslutter Tørfoss.

Jan-Harald Tørfoss er fornøyd med årets slåtta, og sier de kanskje skal slå en gang til. Foto: Arkivfoto