I slutten av august skal Coop Nord stenge dørene på nærbutikken som lokalsamfunnet på Oteren i Storfjord har hatt siden tidlig på 60 tallet.

Både kunder og ansatte synes det er trist at butikken nå blir stengt

- Og det er nok de eldre som ikke har bil og som er avhengig av skyss som får det verst, sier Venche Karlsen, en av de som ofte handler det hun trenger på butikken.

Karlsen sier også at butikken er bygdas samlingspunkt, og at dette kommer till å merkes

- Hva vil nå skje med Sparebank1 som er rett vid siden av, spør hun seg.

Når Coop Marked på Oteren stenger dørene, vil det da kun være to matvarebutikker i Storfjord kommune.

Forstår argumentene

Men både hun og butikkleder Nancy Auka forstår argumentasjonen til konsernledelsen, og poengterer at det tross alt er viktig å bevare i hvert fall en butikk i kommunen.

­ - Coopen på Hatteng er tre kilometer unna, og da å legge ned en butikk for å berge den andre, er bedre enn at begge blir lagt ned, sier butikksjef Nancy Auka, selv om også hun synes nedleggelsen er leit

Underskudd

Administrerende direktør i Coop Nord, Kjell Olav Pettersen, sier at det ikke er artig å ta en beslutning om å legge ned en butikk som har lange tradisjoner, og hvor de har mange gode medlemmer.

- Men butikken på Oteren har levert underskudd i mange år, og lokalene er ikke i den stand som vi forventer av våre butikker, opplyser han til Framtid i Nord, og legger til at det ikke er rom for å bygge nytt og fornye nærbutikken på Oteren

Satser på Hatteng

Pettersen kan videre opplyse at de nå kommer til å satse på nærbutikken på Hatteng, som ifølge direktøren er i en helt annen tilstand og økonomisk situasjon enn Coop Markedet på Oteren.

Men hvorvidt Coop Nord kommer til å foreta utvidelser av tilbudet med å etablere større lavprisbutikker i Storfjord, kan han ikke si på nåværende tidspunkt

De to ansatte på Coop Market, Oteren kommer ifølge direktøren å bli ivaretatt