I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 kuttes støtten til 32 frivillige organisasjoner med et pennestrøk.

På listen over organisasjoner som blir rammet av kuttet står organisasjoner som jobber med blant annet landbruk, miljøvern, grønn kunnskap, folkehelse og distriktspolitikk.

- En rekke ungdomsorganisasjoner er dessuten blant de som blir rammet. Kuttet er dramatisk for mange av organisasjonene, for eksempel må 4H kutte elleve stillinger og redusere aktiviteten dramatisk, sier fylkestinget i en uttalelse.

Den rimeligste investeringen

- Frivillighet bidrar med en svært betydelig del av den samlede velferden i landet. Derfor er bevilgninger til frivillighet den rimeligste investeringen for et velfungerende samfunn.

En styrke for det norske demokratiet

Det er uansvarlig å kutte støtte til de frivillige organisasjonene over natta. De er en viktig del av det norske sivilsamfunnet, og det er i alles interesse at de har forutsigbare økonomiske rammer å organisere aktiviteten sin utfra.

Troms fylkesting oppfordrer til at kuttet i frivilligheten blir reversert.

- Frivillige organisasjoner er en styrke for det norske demokratiet, og de representerer viktige verdier som i mange sammenhenger er på defensiven. Staten bør derfor stimulere til at den frivillige aktiviteten øker, ikke endre rammebetingelsene så brått og så mye at aktiviteten i flere organisasjoner vil bli drastisk redusert.