Onsdag er det kommunestyremøte i Skjervøy. Da skal kommunensøverste organ gi Kontrollutvalget myndighet til å granske SkjervøyFiskeriutvikling.

Samtidig foreslår også Rådmannen å gi Kontrollutvalget 600.000,- kroner ekstra til granskinga.

Flere punkter

Rådmannen har kommet med en innstilling i ti punkter.

I denne foreslår Rådmannen at kommunestyret ber om at mangjennomfører en forvaltningskontroll av blant annet lån/tilskudd til SkjervøySjømat AS, Industriparken Skjervøy AS og sammenhengen til West Contractors AS,samt til Årvikbruket Eiendom AS.

I innstillinga heter det også at, sitat:

"Kommunestyret ber om at det undersøkes og redegjøresfor hvilken sikkerhet og kontroll det var etablert med at lånene/tilskuddeneble brukt til det formål de var innvilget."

Ekstrapenger

KomRev Nord IKS opplyser at kommunen har tilgjengelig 300timer til forvaltningsrevisjon i inneværende periode. Dersom revisjonen iSkjervøy Fiskeriutvikling AS gjennomføres, vil andre planlagterevisjonsprosjekter måtte utskytes.

For å ha midler til undersøkelsene, foreslår Rådmannen åkomme med ekstrabevilgninger.

- Kommunestyret anser undersøkelsene i SkjervøyFiskeriutvikling AS som så viktig at det stilles inntil kroner 600 000,- ekstratil disposisjon for gjennomføring av undersøkelsene, heter det i innstillingafra Rådmannen.